Ερντογάν σε Μαδούρο: Αδελφέ μου κρατήσου – Η Τουρκία είναι μαζί σου

9678912b-353b-42e4-8f14-0e7b5fc8b163Την στήριξή του στον Νικολάς Μαδούρο σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Βενεζουέλα τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

 
«Αδελφέ μου Μαδούρο, κρατήσου, η Τουρκία είναι μαζί σου», είπε ο Ερντογάν μιλώντας τηλεφωνικά στον Μαδούρο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ιμπραήμ Καλίν.
Τα τελευταία 24ωρα η Βενεζουέλα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της ιστορίας της, καθώς ο προέδρος του κοινοβουλίου της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος και την πράξη του αυτή αναγνώρισαν αμέσως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα ο Μαδούρο έχοντας τον στρατό μαζί του, επιμένει πως αυτός είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας και καταγγέλλει πραξικόπημα.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής που έσπευσαν χθες να αναγνωρίσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιντο, ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, η Βολιβία, η Κούβα και το Μεξικό ανακοίνωσαν την στήριξή τους στον Νικολά Μαδούρο.
Αντίθετα με τις ΗΠΑ και τους κυριότερους συμμάχους τους στη Λατινική Αμερική – τη Βραζιλία και την Κολομβία – οι Ευρωπαίοι απέφυγαν να αναγνωρίσουν ανοιχτά τον Γκουάιντο ως τον μεταβατικό πρόεδρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε όμως έκκληση να ακουστεί η «φωνή» του λαού της Βενεζουέλας και να προκηρυχθούν «ελεύθερες» εκλογές, ενώ καταδίκασε «τη βία και τη δυσανάλογη χρήση ισχύος από πλευράς των δυνάμεων ασφαλείας» εναντίον των διαδηλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ