Αποκαλύπτουμε το έγκλημα Σαμαρά για την Μακεδονία, όπως την κατέγραψαν ΤΡΕΙΣ Προέδροι της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα ισχυρίστηκε πως ήταν απλά μία ανανέωση ρουτίνας!

Εξανάγκασε μέχρι και τον Κώστα Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη στη Βουλή για τα πεπραγμένα του στο θέμα της Μακεδονίας!

Ο Σαμαράς που σήμερα έχει το θράσος να επιτίθεται ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παριστάνοντας τον Μακεδονομάχο και το απύθμενο θράσος να παριστάνει και τον καραμανλικό,  Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι αυτοί που γνωρίζουν τι έπραξε κατά της πατρίδας δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Ας του θυμίσουμε λοιπόν εμείς.

Μιλάμε για την αναφορά – κόλαφο στο βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη που αποτελεί ράπισμα για τον Σαμαρά. Όμως δεν ήταν μόνο ο Γεώργιος Ράλλης που είχε αντιληφθεί τι ακριβώς έκανε ο Σαμαράς εκείνη την εποχή. Ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ από το βήμα της Βουλής αλλά και ο ίδιος ο Κώστας Μητσοτάκης

ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τους χειρισμούς Σαμαρά, δίνει το μεγαλύτερο ράπισμα. Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο του Κώστα Μποτόπουλου (ολόκληρο εδώ)

• Η σχεδόν συνειδητή, και πάντως για κομματικούς λόγους (όπως επισήμαναν στη συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου 1995 της Βουλής ο Κάρολος Παπούλιας –πρακτικά Βουλής, σελ. 1031- αλλά και ο Μιλτιάδης Έβερτ –πρακτικά Βουλής, σελ. 1033-, αργότερα δε σε βιβλίο του και ο Γεώργιος Ράλλης), απουσία Έλληνα συμμετέχοντος στην «Επιτροπή Μπαντεντέρ» (από το όνομα του σπουδαίου Γάλλου νομομαθούς και πρώτου Υπουργού Δικαιοσύνης του Μιτεράν), η οποία συστάθηκε για να καθορίσει τους όρους και τα προσόντα αναγνωρίσεως των περιοχών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στην Επιτροπή αυτή συμμετείχαν πρόεδροι Συνταγματικών Δικαστηρίων χωρών της ΕΚ (Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Βελγίου, Ιταλίας) και ζήτησε να συμμετάσχει, λόγω προφανούς εννόμου συμφέροντος, και η Ελλάδα. Επειδή η Ελλάδα δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο, ζητήθηκε από την Επιτροπή η συμμετοχή του τότε Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας Βασίλη Μποτόπουλου.

Όμως η κυβέρνηση, θεωρώντας το συγκεκριμένο ανώτατο δικαστή persona non grata, αρνήθηκε τη συμμετοχή του και αντιπρότεινε έναν Αντιπρόεδρο του ίδιου Δικαστηρίου, που δεν έγινε δεκτός από την Επιτροπή. Η χώρα μας  έμεινε χωρίς εκπροσώπηση και η Επιτροπή εξέδωσε ένα πολύ δυσμενές για τις ελληνικές θέσεις πόρισμα, στο οποίο αναφερόταν ότι «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας ικανοποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αναγνώριση των νέων κρατών» -κι έτσι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος των περί το όνομα διεκδικήσεων. Δεν το λέω επειδή ήταν ο πατέρας μου και ξέρω τι θα μπορούσε να προσφέρει, αλλά γιατί, με τα λόγια του Γεωργίου Ράλλη στο βιβλίο του «Εις ώτα μη ακουόντων» (εκδ. Ελληνοεκδοτική, 1995), «δεν υπάρχει προηγούμενο Υπουργοί Εξωτερικών ή Πρωθυπουργοί οποιασδήποτε ελληνικής κυβερνήσεως να απεμπόλησαν το δικαίωμα της χώρας να διορίσει εκπρόσωπό της σε διεθνή οργανισμό, όταν επρόκειτο να συζητηθεί σ’ αυτόν εθνικό μας θέμα» (σελ. 32). Κάτι που αναγνώρισε, προς τιμήν του, έστω και εκ των υστέρων, και ο Πρωθυπουργός της εποχής, Κων/νος Μητσοτάκης: «Η Επιτροπή Μπαντεντέρ ήταν πλήγμα για την Ελλάδα» (συνεδρίαση 6ης Νοεμβρίου 1995, πρακτικά Βουλής, σελ. 1035).

Ακόμα σιωπή από τον μακεδονομάχο Σαμαρά για την επιτροπή Μπαντεντέρ

Φυσικά τα στοιχεία θα έρθουν από εκεί που πρέπει και την ώρα που πρέπει. Ως πρώτη δόση όμως σας σερβίρουμε το εξής κρύο πιάτο. Δηλαδή τα έργα και τις ημέρες σας ως προς την επιτροπή Μπαντεντέρ.Θυμάστε κύριε Σαμαρά τι ήταν η επιτροπή Μπαντεντέρ; Σαφώς και θυμάστε. Ήταν η επιτροπή που όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, δημιουργήθηκε από την Ευρωπαΐκή Επιτροπή για να κρίνει αν και κατά πόσον τα Σκόπια πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να γίνουν κράτος και με ποιο όνομα. Τότε λοιπόν εσείς, με τους άθλιους χειρισμούς σας, αφήσατε την Ελλάδα να μην εκπροσωπείται στην επιτροπή Μπαντεντέρ. Σας είχαν διαμηνύσει τότε από πλευράς της Ευρωπαΐκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα μπορούσε και έπρεπε να συμμετάσχει για να εκφράσει τις απόψεις της. Είχαν θέσει όμως όρο, λόγω της δικαστικής ιδιότητας του Μπαντεντέρ, να μετέχει σε αυτή την επιτροπή ο τότε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Βασίλης Μποτόπουλος. Έπειδή όμως δεν σας άρεσε ο πολιτικός προσανατολισμός του Μποτόπουλου προτιμήσατε να μην συμμετέχει έλληνας σε αυτή την επιτροπή!

Άρα η Ελλάδα έμεινε άφωνη σε αυτή την επιτροπή, την ώρα που η επιτροπή αυτή αποφάσιζε για την τύχη των Σκοπίων και για το όνομά τους. Όταν καταλάβατε την γκάφα ή το έγκλημα σας αρχίσατε να το ρίχνετε στο τσάμικο και να παριστάνετε τον Μακεδονομάχο απέναντι στον Κώστα Μητσοτάκη, επειδή αντιλαμβανόσασταν πολύ καλά ότι δεν μπορούσατε πια ως υπουργός εξωτερικών να διαχειριστείτε αυτό το ολέθριο λάθος η έγκλημα.

Από τότε αρχίσατε λοιπόν να ψάχνετε σε ποιούς θα ρίξετε τις ευθύνες. Τέρμα τα δίφραγκα – και τα δίφραγκα ξέρετε που παραπέμπουν στην συνέχεια, και δεν ήταν μόνο δίφραγκα – κύριε Σαμαρά. Το ότι η Ελλάδα έμεινε ανυπεράσπιστη στην πιο κρίσιμη στιγμή και χάρισε ουσιαστικά το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια οφείλεται αποκλειστικά σε εσάς. Περιμένετε και θα δείτε κι άλλα πολλά. Ας τολμήσουν τα τρολ σας να αμφισβητήσουν έστω και μία γραμμή από τα όσα γράφει το Ολυμπία. Βεβαίως έρχονται και ακόμη χειρότερα γεια σας. Τα ξέρετε και γι’ αυτό κρύβεστε πίσω από τρολ. Άλλωστε σε όλη σας την πολιτική διαδρομή είσαστε «πολεμιστής στην σκιά». Γιατί ποτέ δεν μπορέσετε να δείτε την αλήθεια κατάματα.

Να θυμάστε κύριε Σαμαρά ότι ιστορία του τόπου θα σας καταγράψει ως απλό πολιτευτή Μεσσηνίας. Ούτε καν ως βουλευτή.

ΥΓ. Και να θυμάστε κύριε Σαμαρά γιατί σας λέμε να μην τολμήσετε να αμφισβητήσετε τα στοιχεία του Ολυμπία. Μπορεί να έχει πεθάνει ο Ευπατρίδης πρέσβης και τέως υπουργός εξωτερικών Γεώργιος Παπούλιας, αλλά επειδή είχε φιλότιμο και σεβόταν τον τόπο – πράγμα που δε συμβαίνει με εσάς – έχει αφήσει όλα τα στοιχεία που σας Αφορούν για το σκοπιανό εκεί που πρέπει. Και αυτά είναι πραγματικά ράμματα για τη γούνα σας. Διότι μπορεί να είστε χοντρόπετσος αλλά τα ράμματα για τη γούνα σας διαπερνούν την πολιτική προβιά σας.

Η συνέχεια επί της οθόνης κύριε Σαμαρά, όπως λέγανε στις παλιές ταινίες, που φυσικά εσείς τις βλέπατε στην Αθήνα και όχι στην Καλαμάτα που την γνωρίσατε μόνο ως υποψήφιος βουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ