Ακατάλληλα τα Σκοπια για ένταξη στην ΕΕ. Κομισιόν: Απαιτείται πρόοδος στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ πριν από την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

de8eb3c1-99d7-463d-b058-2b885879b6d9Την εκτίμηση του Συμβουλίου των Κρατών Μελών της ΕΕ, ότι περαιτέρω πρόοδος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ απαιτείται, πριν από την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019, υπενθύμισε σήμερα η Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, Μάγια Κοτσίγιανιτς.
Κληθείσα να σχολιάσει τις θέσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Μάγια Κοτσίγιανιτς, υπενθύμισε ότι “η Ευρωπαϊκή Προοπτική σαφώς υπάρχει και όπως γνωρίζετε ότι το Συμβούλιο έθεσε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τον Ιούνιο του 2019”,
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι υπό το πρίσμα των εξελίξεων, οι προσπάθειες θα ενταθούν, αλλά η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι ένα πολύ ευρύτερο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου περαιτέρω πρόοδος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων (στην υποψήφια) χώρα απαιτείται (πριν το άνοιγμα κεφαλαίων).
Πηγή: real.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ