« Φονική» αποδεικνύεται η Βρετανική μετάλλαξη! Τι συμβαίνει με την γύρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα εκρηκτικό μείγμα που συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Ελλάδα αποκάλυψε ο καθηγητής γενετικής Κωσταντίνος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, νέα βρετανική μελέτη καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς που ήθελαν την βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού να είναι ακόμα και πιο ακίνδυνη από το βασικό στέλεχος. Η μελέτη θέλει τον βρετανικό μεταλλαγμένο ιο να είναι έως και 60% πιο θανατηφόρος!
Ο καθηγητής όμως παρουσίασε και μελέτες οι οποίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η γύρη ενισχύει την μετάδοση του κορονοϊού. Όπως επίσης και οι θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή και θα συνεχίσουν τουλάχιστον για ακόμα ένα μήνα. Δηλαδή θερμοκρασίες 10 – 20 ° Κελσίου.

1CFCF368 7E7C 47B6 AA6A 6D936129159C
Ο καθηγητής γενετικής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Διαψεύδονται λοιπόν όσοι υποστήριζαν πως η βρετανική μετάλλαξη δεν είναι πιο επικίνδυνη.  Μένει να δούμε κατά πόσον είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην μετάλλαξη, αν και τα δεδομένα από τη μεγάλη Βρετανία για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καθηγητή Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, που είναι καθηγητής γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μας περιμένει τουλάχιστον ένας ακόμα δύσκολος μήνας στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ