ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ευχαριστήριο μήνυμα του τουρκόψυχου κόμματος DEB μεταδόθηκε μόνο στα Τουρκικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη στις Ευρωεκλογές ήταν η άνοδος του ξεκάθαρα τουρκόψυχου Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) στην Θράκη.

Μάλιστα στην Ροδόπη συγκεντρώνει 41,66%, με δεύτερο κόμμα την ΝΔ στο 17,31% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 8,87%.

Στην Ξάνθη λαμβάνει 29,01%, η ΝΔ βρίσκεται στο 20,03% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,56%.

Μόνον εξοργιστικό είναι να εκλέγεται πρώτο κόμμα σε δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης το ΚΙΕΦ, το οποίο αντιστρατεύεται τα ελληνικά συμφέροντα και αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ευθεία συνεννόηση με την Άγκυρα.

Φυσικά το εκλογικό αποτέλεσμα ικανοποίησε τα φερέφωνα της Άγκυρας και η πρόεδρός του Τσιγδέμ Ασάφογλου έσπευσε να ευχαριστήσει «ολόψυχα όλους τους υποστηρικτές μας σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη»!

Το μήνυμά της μάλιστα ήταν μόνο στην τουρκική γλώσσα, που και σημειολογικά λέει πολλά! Ενώ απουσίαζε επιδεικτικά και η ελληνική σημαία!

Ελπίζουμε τώρα οι αρμόδιοι να καταλάβουν τι συμβαίνει στη Θράκη και να δώσουν επιτέλους την δέουσα προσοχή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *