ΠΕΜΠΤΗ, 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: Στη φυλακή ο ιδρυτής της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στη φυλακή οδηγείται με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 37χρονος ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»,

ο οποίος κατηγορείται για την υπεξαίρεση περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές στη φιλανθρωπική οργάνωσή του για παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, ο επικεφαλής της ΜΚΟ ισχυρίστηκε πως «όλο αυτό το έκανα λόγω της εξάρτησης μου από το στοίχημα. Χρειαζόμουν λεφτά για να παίζω. 400.000 – 600.000 ευρώ δεν αποδόθηκαν. Δεν έκανα πολυτελή βίο. Τα χρήματα που δόθηκαν για υποτιθέμενη πολυτελή ζωή είναι ελάχιστα. Είχα μια μεγαλομανία. Ήθελα να φαίνομαι κοινωνικά ανώτερος και ήμουν τελείως εξαρτημένος από το στοίχημα και αυτό φαίνεται από τα αρχεία στις στοιχηματικές. Σε καθημερινή βάση μπορεί να είχα ακόμη και 30 διαφορετικά πονταρίσματα. Οι γονείς των παιδιών έρχονταν μόνοι τους για να βοηθηθούν. Ποτέ δεν “ψαρεύαμε” κόσμο».

«Λόγια του αέρα» τα στημένα παιχνίδια

Ο 37χρονος φέρεται να υποστήριξε, επίσης, ενώπιον του ανακριτή πως «για τα στημένα παιχνίδια δεν ισχύει τίποτα. Ήταν “λόγια του αέρα”, για να δείχνω ότι δίνω χρήματα. Δεν έχω δώσει πάνω από 30.000 ευρώ για στολές και άλλες ανάγκες».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης με μαυρισμένο μάτι, κάταγμα στη μύτη και χτύπημα στο σαγόνι, καθώς δύο μέρες πριν τον συλλάβουν, κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα ατόμων που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι ήταν απόπειρα ληστείας, όμως δεν του πήραν τίποτα.

«Ομολόγησε τις πράξεις του, είναι συντετριμμένος»

Σε δηλώσεις, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των δικαστικών Αρχών, προέβη η συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου, Κωνσταντίνος Τσάκος, ο οποίος, τόνισε πως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην απολογία του, ο πελάτης του «έφαγε» γύρω στις 600.000 ευρώ από τις δωρεές.

«Ομολόγησε τις πράξεις του. Δηλώνει ότι είναι συντετριμμένος, απόλυτα μετανιωμένος. Το δηλώνει πραγματικά και δεν είναι προσχηματική αυτή η δήλωση. Έδωσε εξηγήσεις στον κ. ανακριτή, θεωρώ με ειλικρίνεια, για το ποιοι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Προσδιορίζει το ποσό που δεν αποδόθηκε στις οικογένειες των παιδιών γύρω στις 600.000 ευρώ. Η ανάκριση τώρα ξεκινάει. Οπότε ας αφήσουμε όλοι με ψυχραιμία να δούμε ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος.

Θυμίζουμε ότι, δυο ημέρες νωρίτερα το δρόμο για τη φυλακή είχε πάρει και η 35χρονη σύντροφός του και «Νο2» της ΜΚΟ, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *