Αλληλογλύφτηκαν (τα παιδιά του Σημίτη) Στουρνάρας και Χαρδούβελης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

γκικαςστουρναρας
Ο κ. Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ήταν οι βασικοί ομιλητές του συνεδρίου που διοργάνωσε το ΚΕΠΕ από κοινού με το Multinational Finance Society, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το ΜΒΑ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε στην ομιλία του πως
 
 
 

 
η επίσπευση της προεδρικής εκλογής είναι «ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση» διότι μειώνει την αβεβαιότητα. Όπως τόνισε, η Ελλάδα επέστρεψε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. «Δεν ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη «νέα σχέση» με τους δανειστές ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως αυτή θα κλειδώσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. «Περιμένουμε μέσα στους δυο πρώτους μήνες του νέους έτους να ολοκληρώσουμε την παρούσα αξιολόγηση και να οριστικοποιήσουμε τους όρους της συμφωνίας για την νέα σχέση με τους δανειστές που θα πάρει τη μορφή πιστωτικού ορίου με ενισχυμένους όρους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL). Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την μετά το πρόγραμμα περίοδο», δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως εφεξής οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα είναι ο κωδικός εξόδου από την κρίση.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ανέφερε πως ως υπουργός Οικονομικών πέτυχε πρωτόγνωρη δημοσιονομική εξυγίανση. Ανταποδίδοντας τη φιλοφρόνηση ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως κ. Χαρδούβελης είναι ένας από τους λίγους που ξέρουν τόσο καλά την ελληνική οικονομία και εκτίμησε πως θα δείξει την αξία του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ