Σουηδία: «Ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο σχεδόν χτύπησε επιβατικό αεροσκάφος» – Η Ρωσία το αρνείται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σουηδιαΈνα ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο σχεδόν συγκρούστηκε με ένα επιβατικό αεροσκάφος νότια της Σουηδίας, δήλωσε επικεφαλής της Σουηδικής πολεμικής αεροπορίας.

Το περιστατικό στο διεθνή εναέριο χώρο ανάγκασε την πτήση με επιβάτες καθ “οδόν από τη Δανία με προορισμό τη Σουηδία να αλλάξει πορεία, είπε ο Υποστράτηγος Micael Byden.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από τη μεριά του το διέψευσε ενώ ένας εκπρόσωπος της Scandinavian Airlines, δήλωσε ότι οι εκθέσεις του κινδύνου για το αεροπλάνο ή τους επιβάτες είχαν «διογκωθεί».

Ο Micael Byden (ανώτερος διοικητής της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας) είπε ότι τα σουηδικά μαχητικά αεροσκάφη αμέσως πήγαν για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και καθορίστηκε αργότερα ότι ήταν ένα ρωσικό αεροπλάνο. Είπε επίσης ότι οι αναμεταδότες του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους ήταν απενεργοποιημένες να αποφευχθεί ο εντοπισμός του από τα ραντάρ.

Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας διατήρησε την άποψη ότι η πτήση ήταν σε ασφαλή απόσταση από τα πολιτικά αεροσκάφη.

«Δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για ένα αεροπορικό δυστύχημα που σχετίζονται με την πτήση του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα», δήλωσε ο Υποστράτηγος Igor Konashenkov, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας.

«Η πτήση γινότανε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες του εναέριου χώρο, δεν παραβιάζει τα σύνορα άλλων χωρών και είναι σε ασφαλή απόσταση από τους διαδρόμους κυκλοφορίας των πολιτικών αεροσκαφών», είπε.

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα

gorganews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ