Η Ιαπωνία ζητά την βοήθεια της Ιορδανίας για την απελευθέρωση του άνδρα που κρατά το ΙΚ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΑΠΩΝΙΑΗ Ιαπωνία ζητεί για μία ακόμη φορά τη βοήθεια της Ιορδανίας για να σώσει τον δεύτερο πολίτη της που κρατείται όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με νέες απειλές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.


«Η ιαπωνική κυβέρνηση σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ζήτησε από την κυβέρνηση της Ιορδανίας να συνεργαστεί για να βοηθήσει να διασφαλιστεί γρήγορα η απελευθέρωση του Κέντζι Γκότο. Δεν έχει αλλάξει η στάση μας», δήλωσε ο Σούγκα στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη που είχαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Λίγο νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος απείλησε σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα να εκτελέσει τον Ιάπωνα όμηρο που κρατά και έναν Ιορδανό πιλότο, αν το Αμάν δεν αφήσει ελεύθερη μια Ιρακινή τζιχαντίστρια που κρατά και έχει καταδικάσει σε θάνατο.

Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε σε ιστότοπους των τζιχαντιστών, δείχνει μια φωτογραφία του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο να κρατά τη φωτογραφία του Ιορδανού πιλότου που έχει αιχμαλωτίσει το ΙΚ, του Μάαζ αλ Κασάσμπε.

Μια φωνή που φέρεται να είναι αυτή του Γκότο να ανακοινώνει ότι «έχει 24 ώρες ζωής», και ότι ο Ιορδανός πιλότος «έχει ακόμη λιγότερο» χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ