ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα απαιτεί την παραίτηση του επιτρόπου που μίλησε για "Τσάμηδες" μετά από "περίεργη" ερώτηση της Σπυράκη
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Η απάντηση του Επιτρόπου Johannes Hahn σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού της
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ! Πανηγυρίζουν οι Αλβανοί για ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη! «Η ΕΕ αναγνώρισε Τσάμικο ζήτημα»!!
Το υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου κατηγορεί τον επίτροπο Γιοχάνες Χάν για ψευδή απάντηση στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη και ξεκαθαρίζει πως τσάμικο ζήτημα δεν υφίσταται.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
Η απάντηση του Επιτρόπου Johannes Hahn σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού της
ΝΔ κας Μαρίας Σπυράκη σχετικά με την Αλβανία είναι αναληθής και απαράδεκτη.
Ως γνωστόν, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται και, ως εκ τούτου, ουδέποτε έχει γίνει αποδεκτό ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας.
Ο Επίτροπος Hahn με την ψευδή απάντησή του δείχνει ότι δεν ασκεί το ρόλο και τα καθήκοντά του βάσει της αρχής της αμεροληψίας ώστε να προάγεται το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Ήδη του έχει ζητηθεί, και υποχρεούται βάσει του θεσμικού του ρόλου, να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις ως προς το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο της επίμαχης απάντησής του.
Πηγή: http://www.himara.gr Πρωτοσελιδα – Ειδήσεις