Άδικο και αντιδημοκρατικό κύριε Θεοδωράκη είναι να διαλύονται κόμματα στα σαλόνια της βουλής, παρότι υπηρέτησαν την λαϊκή εντολή που τους έστειλε στην Βουλή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9893

Ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης έκανε παρέμβαση μέσω Twitter, με την οποία διαφωνεί στην διατήρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχει χάσει τους βουλευτές της. Υπάρχει όμως αντίλογος κύριε Σταύρο Θεοδωράκη. Είναι απολύτως κατανοητό να διαλύεται μία κοινοβουλευτική ομάδα η οποία δεν υπηρέτησε και δεν έμεινε πιστή στον σκοπό για τον οποίο εξελέγη. Το να διαλύεται όμως μία κοινοβουλευτική ομάδα επειδή ακριβώς εκτέλεσε την λαϊκή εντολή με την οποία εξελέγη, είναι άδικο, αντιδημοκρατικό, αδιαφανές. Δημιουργεί μάλιστα ένα πολύ κακό προηγούμενο. Παρότι κύριο Θοδωράκη διαφωνούμε κάθετα με την στάση σας στο μακεδονικό, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι είχατε αυτή τη στάση εδώ και πολλά χρόνια. Άρα, οι ψηφοφόροι που σας τίμησαν, συμφωνούσαν με αυτή την στάση. Δεν μπορεί λοιπόν να διαλύεται η κοινοβουλευτική σας ομάδα ακριβώς επειδή υπηρετήσατε τις διακηρυγμένες αρχές σας. Όπως ακριβώς και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είχαν διακηρυγμένη αρχή την μη ύπαρξη του όρου Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ. Κι αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση, παρότι ετίμησαν και αυτοί την λαϊκή εντολή που έλαβαν.

Και μην πει κάποιος ότι κι ο ΣυΡιζΑ είχε την ίδια θέση προεκλογικά. Ο ΣυΡιζΑ ναι μεν δεχόταν τον όρο Μακεδονία, σε καμία περίπτωση όμως δεν συμφωνούσε με την ευρωατλαντική προοπτική για την οποία σήμερα δίνεται το όνομα. Ετήρησε λοιπόν το μέσο, χωρίς όμως να σεβαστεί τον σκοπό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ