Θεσσαλία: Κύμα αγάπης για τη μαθήτρια που διάβαζε στο πεζοδρόμιο, επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι της.

BC37BC27-7903-4394-B45A-F0964671919CΗ μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο, για να βλέπει από το φως του στύλου. Η αποκάλυψη της πραγματικότητας, προκάλεσε αίσθηση…
Ένα “κύμα” αλληλεγγύης και αγάπης δέχθηκε μία άπορη οικογένεια από την Αγριά Βόλου, που είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι και η μεγαλύτερη κόρη της, που είναι μαθήτρια Λυκείου, υποχρεωνόταν να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου.
Την καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έκανε ο πρώην Αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Ζάχος, που σοκαρίστηκε από το θέαμα ενός ανήλικου παιδιού να διαβάζει στο πεζοδρόμιο υπό το φως ενός στύλου. Η συγκλονιστική ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Θεσσαλία” και δεκάδες άνθρωποι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια, ακόμη και ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό.
Το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, που έχει άλλα δύο κοριτσάκια (ένα στο Δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο), επανασυνδέθηκε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές. Παρέμβαση έγινε και από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω του γραφείου της κ. Φωτίου, που ανέλαβε να λύσει όλα τα ζητήματα με τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που τυχόν δικαιούται η οικογένεια, αλλά δεν κινητοποιήθηκε για να διεκδικήσει.
Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς, ο οποίος ανέδειξε το θέμα όταν αντίκρισε το κοριτσάκι που διάβαζε στο πεζοδρόμιο…
Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.
Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλία, ΑΝΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ