Ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης τελειώνει τον Καιρίδη και στέλνει αυστηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη: ΩΣ ΕΔΩ!

img 0507Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης για το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών, τόνισε ότι «η ΝΔ θα δώσει τη μεγάλη μάχη για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού».

Η τοποθέτηση αυτή του επικεφαλή του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου αδειάζει ανοικτά τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος σε παλιότερη τοποθέτησή του είχε αρνηθεί την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα, στις 5 Μαΐου 2018 ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής ήταν εισηγητής σε σεμιναριακό μάθημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος-Αιγαίο-Μακεδονικό)», κατά τη διάρκεια του οποίου είχε πει:

«Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο: Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών. Έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε. Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ