Παιχνίδια Εξουσίας Ο Τάκης Πικραμμένος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Λουκάς Παπαδήμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6AA90CA6-F53B-460D-9F36-8BDD6D520971Γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος παραμένει το απόλυτο φαβορί να είναι εκ νέου η “γαλάζια” πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τι συζητούν εναλλακτικά Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη

του Βασίλη Σκουρή 
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η ΝΔ δεν λέει “ναι” στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια δεύτερη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε από τώρα να έχει συγκροτηθεί προεδρική πλειοψηφία και να μην υπάρχει καμία περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες το 2020 εξαιτίας της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πολύ περισσότερο που ο Πρ. Παυλόπουλος είναι κατά κοινή ομολογία ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος Πρόεδρος, που, έστω και ακροβατώντας στα όρια των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του, υπερασπίζει τα συμφέροντα της χώρας αλλά και των πολιτών έναντι του νεοφιλελευθερισμού (ίσως γι’ αυτό και να ενοχλεί ορισμένους), ενώ έκλεισε τα αυτιά του στις “σειρήνες” που τον καλούσαν να δημιουργήσει συνταγματική ανωμαλία υποβάλλοντας την παραίτησή του ώστε να αμφισβητηθεί η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών -επίσης και αυτό ενόχλησε κάποιους, που έφτασαν στο σημείο της άκρας ηλιθιότητας, κατηγορώντας τον ότι έκανε …πλάτες στον Τσίπρα!
Το σίγουρο είναι πως μια ομάδα στελεχών της ΝΔ προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκρίνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Τάκη Πικραμμένο. Πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κορυφαίος δικαστικός, συγκεντρώνει όλα τα προσόντα, έχει συμπάθειες και στο χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ είναι διαχρονικά και φίλος της οικογένειας, καθώς -μεταξύ άλλων- την περίοδο 1992-93 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ορισμένοι άλλοι επιμένουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, πρώην Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα διαμορφωνόταν προεδρική πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να θέσει ως μια από τις προϋποθέσεις για μετεκλογική συνεργασία με την Πειραιώς, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, χωρίς όμως την επίτευξη αυτοδυναμίας.
Στο παρασκήνιο, όμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, συζητείται ισχυρά και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά τη διάψευση που προ διαστήματος είχε προχωρήσει η τέως πλέον εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Πηγές στο παρασκήνιο, μάλιστα, επιμένουν πως γι’ αυτό και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου στις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής. “Συζητείται να είναι η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν καλύτερα να είναι εκτός Κοινοβουλίου, θα αυξάνει αποφασιστικά τις πιθανότητες επιλογής του από τη ΝΔ” τονίζουν κάποιοι που επιμένουν ότι γνωρίζουν το παρασκήνιο, ενώ άλλοι επιμένουν πως όλα αυτά δεν είναι παρά η πρόφαση προκειμένου να μην τοποθετηθεί επικεφαλής του Επικρατείας -κάτι που όπως τονίζουν θεωρείται δεδομένο.
Οι γνωρίζοντες, πάντως, επιμένουν πως η ηγεσία της Πειραιώς δεν διαθέτει άλλη λύση, παρά να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο. Οτιδήποτε άλλο, υπογραμμίζουν -κάτι που ακούγεται και ως …προειδοποίηση- θα σημαίνει διαφοροποιήσεις, καθώς τον …δρόμο έχει ανοίξει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως απλός βουλευτής της ΝΔ είχε αρνηθεί να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, γεγονός που αποτελεί …προηγούμενο για νυν βουλευτές!
Έως την προεδρική εκλογή, ωστόσο, ο χρόνος είναι μεγάλος και οι πολιτικές εξελίξεις έως τότε απρόβλεπτες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ