Το USS Mitscher στον Πειραιά: Ποια είναι η αποστολή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

uss mitscher
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mitscher που επιχειρεί στην καυτή γεωπολιτικά ζώνη της Μεσογείου εδώ και επτά μήνες, έδεσε για εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως τονίζει ο κυβερνήτης του, βασική του αποστολή είναι η διασφάλιση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή και η συνεργασία με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

uss mitscher thyreos
«Αυτό είναι το λιμάνι με την μεγαλύτερη κίνηση στη Μεσόγειο, και πολύ συχνά λέω στους ναύτες μας για το πόσο σημαντικό είναι το θαλάσσιο εμπόριο, αν σκεφτεί κανείς πόσα τρόφιμα και τι ποσοστό από την ενέργεια που καταναλώνουμε έρχονται από τη θάλασσα και πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε αυτές τις διόδους ανοιχτές. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε αυτές τις συνεργασίες και να κρατάμε αυτές τις θαλάσσιες οδούς ανοιχτές», δήλωσε ο κυβερνήτης του πλοίου, πλωτάρχης Ίαν Σκάλιαταϊν και προσέθεσε: «Η κατάσταση παραμένει σχετικά ασφαλής, υπάρχουν απειλές εκεί έξω που αποτελούν προκλήσεις και για τις δύο χώρες μας, αλλά σε μεγάλο ποσοστό η παρουσία μας επηρεάζει τα πράγματα κι έτσι υπήρχε ασφάλεια».
Τους τελευταίους μήνες το USS Mitscher συνεργάστηκε αρκετές φορές με ελληνικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και όπως αναφέρουν πληροφορίες το επόμενο διάστημα ακόμα περισσότερα πολεμικά πλοία πρόκειται να δέσουν στον Πειραιά.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PvtTBMPrxD0&w=711&h=400]
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ