Η ΤΕΙοποίηση των Πανεπιστημίων βλάπτει σοβαρά (και) την κυβέρνηση…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικεύεται η κατακραυγή κατά του «ακαδημαικού και εκπαιδευτικού εγκλήματος», κατά δήλωση ομότιμων καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα επιφέρει το ανερμάτιστο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το τελευταίο 24ωρο υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς πυκνώνουν και εκ των έσω τα πυρά που δέχεται ο κ. Γαβρόγλου, για «πολυνομοσχέδιο εκβιασμών, απειλών, τερατογενέσεων και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων», το οποίο, εκτός των άλλων, θα προκαλέσει, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και των τοπικών κοινωνιών, μεγάλο πολιτικό κόστος στο κυβερνών κόμμα εν όψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Την Παρασκευή συνέρχεται εκτάκτως η σύνοδος των Πρυτάνεων και αναμένεται να αποκαλυφθεί ο ρόλος των προθύμων εξ αυτών.

Στη δίνη του κυκλώνα, πάντως, βρίσκεται η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου, η οποία κατηγορείται πως λειτουργεί σαν «Δούρειος Ίππος» και «τοποτηρητής του υπουργείου». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται όχι μόνο η δήλωσή της    

στο πανελλήνιο συνέδριο της Ενωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων ότι, «οφείλω να ηγηθώ, και λέω, προχωράμε», αλλά και το γεγονός ότι, προχώρησε στη βράβευση, στο περιθώριο των εγκαινίων της έκθεσης «Patras IQ 2019», τής εσχάτως ομοιδεάτισσάς της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου.

Αίσθηση, ωστόσο, έχει προκαλέσει η πληροφορία, πως μετέφερε στον κ. Γαβρόγλου, αλλοιωμένη την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Συγκλήτου κατά του πολυνομοσχεδίου (23 κατά, 10 υπέρ και 1 λευκό), ισχυριζόμενη πως κάποιοι συγκλητικοί εκ των …υστέρων άλλαξαν την αρνητική θέση τους και συντάχτηκαν μαζί της…

Σε άρθρο του στη εφημερίδα «Καθημερινή» ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δ. Ματαράς, επισημαίνει: «Το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών. Η απόφαση αυτή είναι σε αρμονία με τις αποφάσεις των τμημάτων, των συλλογικών οργάνων όλων των κατηγοριών προσωπικού και των φοιτητών ανεξαρτήτως παρατάξεως. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την ιστορία και την προσφορά του Πανεπιστημίου Πατρών στον τόπο και να μην προχωρήσει στη μετατροπή του από κέντρο αριστείας σε επαρχιακό εκπαιδευτικό ίδρυμα μαζικής παροχής τίτλων σπουδών. Είναι βέβαιο ότι θα διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες νομικής προσφυγής, ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι ο υπουργός δεν δικαιούται, τουλάχιστον ηθικά, να προχωρήσει ενάντια στη θέληση του πανεπιστημίου, όταν μάλιστα έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα προχωρήσει μόνο με συναινέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ