Η μπόχα εισβάλλει στο δημόσιο βίο-Αν δεν παρέμβει ο Τσίπρας η πολιτική θα γίνει ζούγκλα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

justice-Bill Bramhall (@BillBramhall)
Από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο βίο είναι ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας -ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις τους. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν κάτι κοινό, μέσα στη διαφορετικότητα και την αντιπαλότητά τους: την προσπάθεια να κατοχυρώσουν την αυτονομία της πολιτικής.
Αυτό στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες αμφισβητείται. Η εξουσία του χρήματος και των ΜΜΕ -και κάποιοι «οίκοι» -θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στη δημόσια ζωή. Να υποδεικνύουν στους πολίτες κυβερνήσεις και στις κυβερνήσεις υπουργούς, πολιτική κατεύθυνση και  διαχείριση πόρων.
Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είχαν κοντά χέρια. Το ίδιο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι που οργάνωσαν επιχείρηση εξόντωσης εναντίον του. Τελικά επικράτησαν με τον Κώστα Σημίτη, αφού προηγουμένως η σχέση τους με τον Κώστα Μητσοτάκη πέρασε από τη συνεργασία στη σύγκρουση. Οι επενδύσεις στον Σαμαρά και αργότερα στον Γ. Παπανδρέου απλώς δεν ευδοκίμησαν.
Ο Κώστας Καραμανλής έκλεισε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου σε πρόσωπα που απλώς τις άνοιγαν και έμπαιναν. Τους έδειξε δημοσίως  ως «νταβατζήδες» και πήγε να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα, με τον «βασικό μέτοχο». Ηττήθηκε- από μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ