Αριστοτέλης Ωνάσης -Ο “χρυσός” Έλληνας (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

onasis aristotelis
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης (20 Ιανουαρίου 1906 – 15 Μαρτίου 1975) ήταν Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας και ένας από τους διασημότερους “κροίσους” του 20ού αιώνα. Ανέπτυξε πλούσια επιχειρηματική ναυτιλιακή δραστηριότητα και το 1956 ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία, την οποία μεταβίβασε αργότερα στο ελληνικό κράτος.

Φωτογραφία: By άγνωστος – File:Aristotle Onassis Patriarch Athenagoras.JPG Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76250378

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dFIjaR2-7Sw&w=533&h=400]

.

Βίντεο από: Ντοκιμαντέρ- Διάφορα είδη

«ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» – ΠΟΠΗΣ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ (ΕΡΤ, 2002)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Έλληνα μεγιστάνα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ.

Συνεργάτες και φίλοι περιγράφουν την προσωπικότητα και δράση του σημαντικού αυτού άνδρα. Αρχικά, γίνεται αναφορά στα πρώτα επαγγελματικά του βήματα, τις δυσκολίες, τη σταδιακή άνοδο και καταξίωση στον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό τομέα. Σταθμός στην πορεία του στάθηκε η ίδρυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την οποία μετέτρεψε σε αεροπορική εταιρία των πέντε ηπείρων.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ho8NHd-g9EE&w=711&h=400]

Στη συνέχεια, μιλούν για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις του. Έκανε δυο γάμους, ενώ τον στιγμάτισε η σχέση του με την ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ. Παράλληλα, περιγράφεται ο τρόπος ζωής και διασκέδασης της οικογένειας, η αγορά του Σκορπιού και η μετατροπή του σε μικρή αυτόνομη κοινωνία, η ευγνωμοσύνη των κατοίκων της Λευκάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θάνατο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΩΝΑΣΗ που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη ζωή και τη δράση του εφοπλιστή και επιχειρηματία. Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται αρχειακά πλάνα και φωτογραφίες με τον ίδιο και την οικογένεια του.

Βίντεο από: Ραδιοφωνικές Μαρτυρίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ