Όταν τα έλεγε ο Παυλόπουλος ήταν λαϊκιστής, τώρα όμως τα λένε Μέρκελ και Μακρόν

7A9CB2C3-94F2-4327-9322-469123EDE9A4Τι υποστήριξαν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος στην εκδήλωση για τα εκατό χρόνια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
Του Βασίλη Σκουρη.
Θυμάστε τι θόρυβο είχαν προκαλέσει στην Ελλάδα οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού; Συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι-κατά τα άλλα-φιλελεύθεροι, ακόμα και στελέχη του κεντροδεξιού χώρου και της σοσιαλδημοκρατίας το λιγότερο που τον αποκάλεσαν ήταν …λαϊκιστή!
“Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τους ανθρώπους κι όχι το αντίθετο” είπε χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας στην εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Η Γερμανίδα Καγκελάριος μάλιστα επεσήμανε ότι “οι άνθρωποι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως κόστος παραγωγής, αλλά θα πρέπει να μπορούν να ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους”.
Ο δε Γάλλος Πρόεδρος κατήγγειλε τον καπιταλισμό που τρελάθηκε και το ΔΝΤ το οποίο ευνοεί την οικονομική προσαρμογή σε βάρος των κοινωνικών δικαιωμάτων! Μας προέτρεψε μάλιστα να επιστρέψουμε σε «μια κοινωνική οικονομία της αγοράς, όπου ο καθένας έχει το μερτικό του», αντί της «υπεξαίρεσης του πλούτου για ορισμένους»!
Μπροστά σε αυτούς ο Προκόπης Παυλόπουλος μάλλον θα μοιάζει σε κάποιους ντόπιους φιλελεύθερους ως …οπορτουνιστής! Και για να σοβαρευτούμε: ακόμα και οι αστείοι που του άσκησαν κριτική για τον Μινώταυρο του φιλελευθερισμού θα καταλαβαίνουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι τουλάχιστον πιο ειλικρινής σε αυτά που λέει σε σχέση με την Άγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ