12/04/2021

Ιμάμογλου: Δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι Τούρκος, Έλληνας ή Πόντιος

Την ελπίδα του για σύσφιξη της ελληνοτουρκικής φιλίας εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε πως δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι Τούρκος, Έλληνας ή Πόντιος, σημασία είναι «πως είναι άνθρωπος» και υπογράμμισε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σε ορισμένα ζητήματα έχει την αίσθηση ότι «ανάμεσα στους ανθρώπους δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές».
Ως παράδειγμα ανέφερε ενδεικτικά τις σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους που έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία, αναφέροντας πως οι δύο ξενιτεμένες κοινότητες έχουν αναπτύξει τις «καλύτερες φιλίες». «Αυτό είναι σημαντικό. Διότι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια κουζίνα. Έχουν σχεδόν τα ίδια τραγούδια, τις ίδιες νότες. Αυτό είναι σημαντικό».
Ο ίδιος ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως γειτονικό λαό με τον οποίο θα αναπτυχθούν «σχέσεις φιλίας» και στενοί πολιτισμικοί δεσμοί, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ