Το 89% των χρηστών θα πλήρωνε συνδρομή στo Facebook και άλλες υπηρεσίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης προσφέρονται δωρεάν. Ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, και το Snapchat απαιτούν απλά τη δημιουργία ενός δωρεάν λογαριασμού. Βέβαια, η χρήση τους δεν είναι και τόσο δωρεάν, καθώς έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών με στόχο τη διαφήμιση των υπηρεσιών τους.

Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν ακουστεί φήμες για την εφαρμογή συνδρομών στο Facebook και άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι συνδρομές αυτές θα εξασφαλίζουν την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.
Μέχρι τώρα, όλα αυτά αποτελούσαν απλές υποθέσεις, κι αυτό διότι μία εταιρία με το όνομα McGuffin έκανε μία έρευνα σχετικά με την πρόθεση των χρηστών να πληρώνουν τις παραπάνω συνδρομές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 64% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένος να πληρώνει συνδρομή έως 2,92 δολάρια Αμερικής τον μήνα στο Facebook. Ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό το συγκεντρώνει το WhatsApp με 89% και πρόθεση καταβολής 2,38 δολαρίων Αμερικής τον μήνα.
Η μικρότερη συνδρομή που θα πλήρωναν οι ερωτηθέντες είναι τα 1,87 δολάρια Αμερικής τον μήνα στο Yelp, και ακολουθεί το Snapchat με 1,89 το μήνα και πρόθεση από το 77% των συμμετεχόντων. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κάποιοι θα πλήρωναν περισσότερο για το LinkedIn και το Reddit, από ότι για το Facebook Messenger ή το Instagram.
pinakas social pay
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα πιθανά κέρδη της κάθε εταιρείας, αν υιοθετούσε κάποιο συνδρομητικό μοντέλο, και πάντα βάσει του ποσοστού των συμμετεχόντων που ανέφερε ότι θα πλήρωνε την εν λόγω συνδρομή.
Η μεγαλύτερη αποκάλυψη είναι το Reddit, το οποίο θα έβγαζε σχεδόν δέκα φορές τα ετήσια έσοδα του. Ενώ τα νούμερα γίνονται σταδιακά πιο λογικά, με το YouTube να εικοσαπλασιάζει σχεδόν τα έσοδα του και το Facebook να έχει επιπλέον κέρδος 7,4 δισ.
pinakas social pay1
Βέβαια, αυτά τα νούμερα βασίζονται στις απαντήσεις μόλις 2.004 ατόμων και όπως είναι λογικό δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά δεδομένα. Κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια χρήστες.
Εσείς θα πληρώνατε συνδρομή στο Facebook, ειδικά αν αυτή προστάτευε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα;
https://www.mcguffincg.com/what-consumers-would-pay-for-popular-free-apps/
sepe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ