18/05/2021

Ιμπραΐμ Γιαϊλαλί:Τούρκος πρώην κομάντο ομολογεί: «Κάναμε θηριωδίες στους Kούρδους».

9B76DE52-E781-4922-8F0E-3676B2B07BA3.jpegΌπως αποκάλυψε στον Alpha, ο Ι. Γιαϊλαλί ως Τούρκος στρατιώτης έχει πάρει μέρος σε φρικαλεότητες κατά των Κούρδων.
«Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών τουPKK. Κόβαμε τη μύτη και τα αφτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους, βγάζαμε φωτογραφίες», ανέφερε ο Ι. Γιαϊλαλί και επισήμανε:
https://www.youtube.com/watch?v=14HL-pyU3CM?feature=oembed
«Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς τη δεκαετία του ’90 κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του ’90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις».
«Έναν τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο», σχολίασε.

«Καίγαμε τα χωριά τους»

Και συνέχισε τη συγκλονιστική του εξομολόγηση ο Ι. Γιαϊλαλί: «Εισβάλαμε, κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι».
«Ο στόχος τους δεν ήταν το PKK. Ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν τον κουρδικό λαό. Στόχος τους είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία», σχολίασε ο ποντιακής καταγωγής Ι. Γιαϊλαλί, που έχει διωχθεί για την πολιτική του δράση και τη συμμετοχή του σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια και έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης για δηλώσεις ενάντια στην πολιτική του Ερντογάν.
Ο Ιμπραΐμ Γιαϊλαλί γεννήθηκε το 1974 στο χωριό Ασάρ της Παύρας στη Σαμψούντα. Εμαθε για την ελληνική του καταγωγή το 1994, όταν, αφού κατετάγη στον τουρκικό στρατό, τραυματίστηκε σε μάχη με Κούρδους αντάρτες, από τους οποίους αιχμαλωτίστηκε.
Η οικογένειά του τον αναζητούσε. Τότε έμαθαν από τα αρχεία του τουρκικού στρατού για τις ελληνικές τους ρίζες. Όταν αφέθηκε ελεύθερος, άλλαξε το όνομά του και πλέον ονομάζεται Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί.
Επιδόθηκε σε αγώνα για την ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο στο Κουρδιστάν.
Για τη δράση του συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε για 3,5 μήνες, ενώ συνελήφθη εκ νέου τον Απρίλιο του 2017, καθώς πρωτοστατούσε με τη σύντροφό του, Μεράλ Γκεϊλανί, σε εκδηλώσεις κατά του τουρκικού κράτους και της πολιτικής του στο Κουρδικό.
Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ήταν υποκίνηση σε τρομοκρατική δραστηριότητα και προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, λόγω της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ