Ντροπή για την Ε.Ε. να υποτάσσεται στον πρωτόγονο εκβιασμό του Ερντογάν  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημεία προ της κατάρρευσης της Κωνσταντινούπολης, εμφανίζονται.

Σημεία τεχνικής ευδαιμονίας και εφησυχασμού της Ευρώπης πάντοτε

Αδήριτη ανάγκη να ληφθούν αποφασιστικές αποφάσεις για δραστικά μέτρα. Ο εκβιασμός του Ερντογάν, μας δίνει το δικαίωμα να αμυνθούμε αναλόγως               

Τελεσίγραφο να σταλεί απέναντι ότι δεν δεχόμαστεκανέναν να εισέλθει και      Θα αποτρέπουμε κάθε πλεούμενο να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Κηφισιά, 14 Οκτωβρίου 2019  

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Είναι να απορεί κανείς τι ακριβώς συμβαίνει στη γηραιά ήπειρο που ζούμε τούτη την εποχή. Κάθονταιόλοι με σταυρωμένα χέρια και ακούουν τον υπερφίαλο και αλαζόνα Ερντογάν, ωσάν από αυτόν να εξαρτάται η επιβίωση της ανθρωπότητας. Μας θυμίζει την ραστώνη που χαρακτήριζε την επαναπαυμένη κοινωνία της άλλοτε κραταιάς Κωνσταντινουπόλεως, ό,τι είχε απομείνει από την πανίσχυρη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Διότι οι γνωρίζοντες περισσότερη ιστορία, γνωρίζουν ότι οι βυζαντινοί πολίτες είχαν ως δεδομένη την αείποτε και αέναη παντοδυναμία της και απλά την απολάμβαναν σε κατάσταση ραθυμίας και ανευθυνότητας. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίον οι άγριοι και απολίτιστοι Σελτζούκοι Τούρκοι κατέλαβαν και την Κωνσταντινούπολη. 

Οι Τούρκοι αν και έχουν ξεφύγει από την παλιά πρωτόγονηκαταγωγή τους και τούτο εν πολλοίς, από τα ελληνικά γονίδια των Γενίτσαρων, ένας των οποίων λένε ότι προέρχεται και ο ίδιος ο Ερντογάν, ας μην υποπέσουμε στο δις εξαμαρτείν και ας αποφασίσουμε να λάβουμε τα σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα να αποτρέψουμε τον κίνδυνο της αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, και τον εξισλαμισμό με «ειρηνικό» τρόπο τούτη τη φορά, αφού ιστορικά απέτυχε να καταλάβει την Ευρώπη δια των όπλων, όπως αναλυτικότερα αναφέρθηκα σε προηγούμενο σημείωμα.  

Ο Ερντογάν, τα όσα ελληνικά γονίδια και αν έχει, τούτο συντελεί στην τόνωση του αριβισμού και του τουρκικού σουλτανάτου, κάτι που ασκεί με έναν πρωτόγονο, αναιδή, αλαζονικό και απαράδεκτο τρόπο, και οι Ευρωπαίοι να τα καταπίνουν όλα αμάσητα, άνευρα και με δουλοπρέπεια. Δεν θα σχολιάσω την εισβολή του στην Συρία για τη γενοκτονία τωνΚούρδων, διότι εκεί παίζονται μεγάλα διεθνή πολιτικά συμφέροντα, αλλά και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και δικαιολογίες του Τραμπ με το Μουσολίνειο ύφος του, όπως π.χ. οι Κούρδοι δεν έλαβαν μέρος και δεν βοήθησαν στην … Νορμανδία, (την Dday εννοεί), περιπλέκει έτι την κατάσταση.  Όμως προσδοκώ η πολεμική αυτή ενέργεια του Ερντογάν, που τα παίζει όλα κορώνα – γράμματα,  να αποδειχθεί η αχίλλειο πτέρνα του, να αποτύχει στον τελικό σκοπό του και να αναγκαστεί να ηρεμήσει στα υπόλοιπα. Πιστεύω ότι όλοι οι Μεγάλοι έχουν αντιληφθεί ότι ουδέποτε η Τουρκία ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της, και ήταν πάντοτε τελείως αναξιόπιστη. Όχι μόνο δεν πήγε στη Νορμανδία, αλλά συμμάχησε με τους Ναζί.

Στα καθ’ υμάς τώρα. Η φοβέρα του Ερντογάν ότι θα ανοίξει την κάνουλα για εκατομμύρια προσφύγων και λαθρομεταναστών που εδρεύουν στα παράλια της Τουρκίας, με πολύ επιείκεια, αν συνεχίζει η Ε.Ε. να επικρίνει την εισβολή του στην Συρία, είναι τόσο άσχετη και θρασεία με την στάση αυτή των Ευρωπαίων, αποδεικνύει αδυναμία και ομοιάζει περισσότερο με καβγά μικρών παιδιών, όπου το αδύνατο παιδί επικαλείται ακόμη και … το χρώμα του εσώρουχου της μάνας του άλλου.

Θέλω να πιστεύω ότι μας έδωσε ένα μοναδικό επιχείρημα για να αφυπνιστούμε τόσο εμείς όσο και κυρίως οι Ευρωπαίοι και να αντιδράσουμε αναλόγως, για να αχρηστεύσουμε το δήθεν αυτό δυνατό «όπλο» του Ερντογάν.  Χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία στην περίπτωση των Ιμίων, να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Τουρκία, βυθίζοντας το πολεμικό τους πλοίο που ήταν εκεί και δεν θα έσκαγε μύτη, έτσι θα μαζευόταν με το κεφάλι κάτω, ας μην χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία που μας δίνει τώρα ο Ερντογάν. Αν οι Ευρωπαίοι δεχθούν την προσβλητική αυτή φοβέρα του Ερντογάν, θα πέσει κάθε φύλλο συκής, και ξεγυμνωμένοι θα έχουν απολέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αιδούς και κρατικής υπόστασης. Τα όποια εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα , έρχονται σε δεύτερη θέση και σημασία.

Το ίδιο ισχύει και για μας, αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και αποτρεπτικά. Αφού πρώτα στείλουμε αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι, ότι δεν θα επιτρέψουμε πλέον σε κανέναν να έρθει στα μέρη μας και σε συνεννόηση με την Ε.Ε. και την Frontex, με την αύξηση των πλεούμενων στην περιοχή, να επιτηρούμε την νοητή γραμμή των συνόρων μας και να εμποδίσουμε κάθε λέμβο να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να αναγκάζονται να επιστρέφουν στην Τουρκία. Σε περίπτωση που βουλιάξουν την λέμβο, τούτο θα συμβεί στα Τουρκικά χωρικά ύδατα και θα είναι ευθύνη της Τουρκίας να διασώσει τους ναυαγούς αυτούς. Μια, δύο ή και περισσότερες  περιπτώσεις, θα γίνει συνείδηση ότι το παιχνίδι τελείωσε. Τελειώσαμε με την υποδοχή κάθε λάθρα εισερχόμενου, είτε είναι πρόσφυγας, είτε οικονομικός μετανάστης είτε απλά λαθρομετανάστης.

Καμία διεθνής σύμβαση ή άλλος κανονισμός, δεν νοείται να μην σου επιτρέπει να αρνείσαι την είσοδο στη χώρα σου, οποιονδήποτε δεν έχει άδεια εισόδου. Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι θέμα επιβίωσης για τη χώρα μας και οφείλουμε να την προστατεύσουμε, αλλά και το επιχείρημα που μας δώρισε ο Ερντογάν με τον ευθύ εκβιασμό του, είναι απόλυτα δίκαιο και ηθικό να μην υποκύψεις σε εκβιασμούς.

Όσο για την Συνθήκη της Γενεύης, υπενθυμίζω ότι υποχρέωση κράτους να συνδράμει τους πρόσφυγες, την υποχρέωση αυτή την έχει η χώρα στην οποία πρωτοεισέρχεται ο εν δυνάμει πρόσφυγας και η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που εισέρχεται το πρώτον ο πρόσφυγας, επομένως καμία διεθνή υποχρέωση δεν μας υποχρεώνει να λάβουμε μέτρα, ιδιαίτερα όταν οι εισερχόμενοι, έστω και αν είναι πρόσφυγες, είναι όργανο και μέσον εκβιασμού. 

 Νίκος Αναγνωστάτος

e-mail:[email protected]

thiakos.blogspot.com. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ