Τελετή παράδοσης με σοβαρές μομφές από τον απερχόμενο αρχηγό του Λ.Σ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με σοβαρές αιχμές για τον τρόπο που έγινε η αποχώρησή του από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος «εσπευσμένα και κυριολεκτικά νύχτα» όπως είπε, ο απερχόμενος αρχηγός Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, παρέδωσε το πρωί της Τρίτης τα ηνία του Σώματος στο νέο αρχηγό, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.
 
Πηγη: efsyn.gr 

Ο Στ. Ράπτης κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής ομιλίας του τόνισε: «το γεγονός ότι η απόφαση της αποστρατείας μου, εσπευσμένα και κυριολεκτικά νύχτα μου γνωστοποιήθηκε από τα ΜΜΕ δεν συνάδει με τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος και θεωρώ ότι αποτελεί έλλειψη ένδειξης σεβασμού στο θεσμό του αρχηγού και προσωπικά του Σώματος. Πολλώ δε μάλλον αφού αυτό συνέβη μετά τη ν επιστροφή μου από υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό για το προσφυγικό ζήτημα. Παρ’ όλα θέλω να ελπίζω ότι ο άκομψος αυτός τρόπος δεν οφείλεται αποκλειστικά στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά σε εξωθεσμικούς κύκλους και συμφέροντα εκτός του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος που άδικα με πολέμησαν».
Ο απερχόμενος αρχηγός δήλωσε πλήρως και ικανοποιημένος και όπως είπε παραδίδει την ηγεσία του Λ.Σ. μετά από τρία χρόνια και οκτώ μήνες «μεγαλύτερο, ισχυρότερο, ακμαίο και αλώβητο να αντιμετωπίσει προκλήσεις και αντιξοότητες».
Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος  Κλιάρης σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία, έστειλε μήνυμα προς τα στελέχη του Λ.Σ. ότι δεν θα επιτρέψει ενέργειες επίλυσης θεμάτων με εξωθεσμικές παρεμβάσεις και συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα στελέχους του Σώματος. Τόνισε ότι η παραβατικότητα είναι έξω από κάθε πλαίσιο συζήτησης ανοχής και δράσης και επισήμανε ότι το ΛΣ δεν έπαψε να ανασυγκροτείται, όπως οφείλει να κάνει ένας οργανισμός που θέλει να μείνει ζωντανός, αλλά και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες που ανακύπτουν στην πορεία του.
Τέλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το πρόσωπό του και είπε ότι ο ίδιος δεσμεύεται έμπρακτα να είναι αντάξιος των ευθυνών που του ανέθεσαν.

raptis kliaris
Ο απερχόμενος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος με τον διάδοχό του κατά την τελετή παράδοσης
Γραφείο Τύπου Λιμενικού Σώματος

Μιλώντας τελευταίος όπως ορίζει το εθιμοτυπικό σε αυτές τις περιπτώσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «η σημερινή τελετή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για το Λιμενικό Σώμα», καθώς όπως εξήγησε «ήρθε ή ώρα να κάνουμε όσα πρέπει και με την ταχύτητα που πρέπει, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Ήρθε η ώρα να το ενισχύσουμε με όλα τα μέσα που απαιτούνται, υλικά και άυλα. Ήρθε η ώρα να εργαστούμε συστηματικά ώστε να εμπεδωθεί στις τάξεις των στελεχών του αίσθημα ασφάλειας, αξιοκρατίας, δίκαιης αντιμετώπισης και αναγνώρισης του σημαντικού και πολυεπίπεδου έργου τους. Ακριβώς γι΄ αυτό εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του κινητοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Άμυνας & Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία».
Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τον απερχόμενο επίτιμο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ναύαρχο ε.α. Σταμάτη Ράπτη, «για τις προσπάθειες που κατέβαλε, σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο» και ευχήθηκε στο νέο αρχηγό, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, «κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαξιωτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης»

Στην αλλαγή της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος και στον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Με την πραγματοποίηση της τελετής παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στην αρχηγία του Λιμενικού Σώματος. Η αποστρατεία του αντιναύαρχου του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη σηματοδοτεί το τέλος μιας επιτυχημένης θητείας στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Ράπτης ηγήθηκε του Λιμενικού Σώματος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία το Σώμα κλήθηκε να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Η διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, η επιτυχημένη αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών ναυτικών ατυχημάτων, οι μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη του λαθρεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών καθώς και του φαινομένου των παράνομων ναυλώσεων στα τουριστικά σκάφη πιστώνονται στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και στην ηγεσία του κ. Ράπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις δυσκολίες, μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εκείνης της περιόδου θεμελίωσαν το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού του Λιμενικού Σώματος το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
»Αυτή η επιτυχημένη πορεία ανέδειξε τον κ. Ράπτη ως τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος με την μεγαλύτερη χρονικά θητεία κατά τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε κατά καιρούς από υπηρέτες ποικιλώνυμων συμφερόντων.
»Η αναιτιολόγητη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστρατεία του πριν τη λήξη της θητείας του το 2020 και η ενημέρωση του γι΄ αυτή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελεί απαξιωτική συμπεριφορά  τόσο για τον ίδιο όσο και για τον θεσμό του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος. Το  γεγονός δε ότι αυτό συνέβη αμέσως μετά την επιστροφή του από ένα κρίσιμο ταξίδι στην Τουρκία που είχε συναντήσεις με την ηγεσία της Τουρκικής Ακτοφυλακής και μάλιστα σε μια περίοδο έξαρσης των προσφυγικών ροών, αποτελεί δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ζητήματα κορυφαίας πολιτικής και στρατηγικής σημασίας.
Ευχόμαστε στο νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Θ. Κλιάρη, ο οποίος επί σχεδόν τέσσερα χρόνια από τη θέση του υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος εργάστηκε άκοπα και συνεργάστηκε αποτελεσματικά με την τότε κυβέρνηση, καλή δουλειά και καλή θητεία στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ