Εξαιρετικά ανησυχητική η προτροπή της SG και UBS στους επενδυτές να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 2078

Δύο από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον πλανήτη, συνιστούν στους επενδυτές να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα και να μην τα ακουμπήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον. Η Σύσταση αυτή έρχεται αμέσως μετά της αναθεώρησης προς τα κάτω για το ποσοστό ανάπτυξης που αναμένεται για το 2019 και το 2020, ενώ τον Οκτώβριο η ανεργία κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ δεκαοκταετίας.

Τα σημάδια αυτά θα έπρεπε να έχουν ήδη προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση και όχι πανηγύρια. Δεν μπορεί να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των πολιτών, ενώ διαλύεται το σύμπαν, και ούτε μία προεκλογική δέσμευση δεν έχει υλοποιηθεί πέραν της μείωσης της φορολογίας. Που όμως και αυτή γίνεται αντικείμενο αρνητικής κριτικής από τους επενδυτές.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να σταματήσουν οι αγιογραφίες και να αρχίσει η δουλειά. Διότι τέτοια ήταν και τα δείγματα το 2009 όταν είχε αναλάβει την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης του έκαναν τεμενάδες, αλλά οι διεθνείς οίκοι προειδοποιούσαν ότι έρχεται καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ