Στην τελική ευθεία από το υπουργείο Οικονομικών 3 εκπλήξεις σε φόρους & δάνεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε τρία επίπεδα εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών στην παρούσα φάση: στην τελική διαμόρφωση του φορολογικού νομοσχεδίου, στο σχέδιο «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και στο budget του προϋπολογισμού του 2020.

της Αμαλίας Κάτζου
[email protected]
O υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους θεσμούς για όλα τα ανοιχτά θέματα, ενώ την Παρασκευή έκλεισαν οι εκκρεμότητες που αφορούσαν στην τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Την Τετάρτη αναμένεται η έκθεση των θεσμών και η κυβέρνηση προσβλέπει σε θετική αξιολόγηση, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς η ελληνική πλευρά έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Το επόμενο ορόσημο είναι το Euroworking Group της 25ης Νοεμβρίου, όπου τα τεχνικά κλιμάκια θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα ανοίξουν τον δρόμο για το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, το οποίο θα αποφανθεί γα την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 650 εκατ. ευρώ που αφορούν στα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, που όμως θα χρησιμοποιηθούν για την απομείωση του χρέους. Σημειώνεται ότι από το 2020 και έπειτα τα κέρδη από τα ομόλογα θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί η Ελλάδα για επενδύσεις.
Η συνέχεια στη «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ