Wiener Zeitung: Οι Γερμανοί τουρίστες αφήνουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο τουρισμός στην Ελλάδα. Λίγο πριν το τέλος του 2019 θεωρείται βέβαιο ότι η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών για τον ελληνικό τουρισμό, γράφει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η Wiener Zeitung με τίτλο “Ρεκόρ ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό”.

Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει: Για έβδομη συνεχή χρονιά αναπτύσσεται ο ελληνικός τουριστικός τομέας και μάλιστα με ιδιαίτερη δυναμική. Από 15,52 εκ. επισκέπτες το 2012 η Ελλάδα υποδέχθηκε πέρυσι περισσότερα από 30 εκ. με ανοδική τάση.
Τα μεγαλύτερα έσοδα του ελληνικού τουρισμού προέρχονται από πολίτες της ΕΕ, με τους Γερμανούς να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, με συμβολή που αγγίζει το 19%. Ο τουρισμός είναι άλλωστε παραδοσιακά πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, αποκτά όμως ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.
Ενδεικτικό είναι, ότι το 2018 συνέβαλε με σχεδόν 31% στο ελληνικό ΑΕΠ, ενώ οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έφθασαν το 26% του εργατικού δυναμικού. Ας σημειωθεί ότι η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού. Από το 2012 μέχρι το 2018 οι επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας αυξήθηκαν από 2,5 εκ. σε 5,7 εκ.
Στέφανος Γεωργακόπουλος
dw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ