Οι κινεζικές εταιρείες στην κορυφαία δεκάδα του “Fintech100” για το 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κορυφή του κόσμου, όσον αφορά τον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Financial Technology -fintech), βρίσκεται η Κίνα για το 2019, ενώ σε ανερχόμενη δύναμη για τον τομέα εξελίσσεται η Ινδία.

Η Κίνα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας “Fintech100” τα τελευταία τρία χρόνια, εκπροσωπήθηκε με τρεις επιχειρήσεις συνολικά μεταξύ των 10 κορυφαίων, παγκοσμίως και φέτος.
Σε γενικές γραμμές, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού κυριάρχησε στη λίστα 2019 Fintech100, που δημοσίευσαν η KPMG International και η επενδυτική εταιρεία H2 Ventures, με πέντε συνολικά εταιρείες στην κορυφαία δεκάδα.
Πρώτη κατατάχθηκε η Ant Financial (Κίνα) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεύτερη η Grab (Σιγκαπούρη) και τρίτη η JD Digits (Κίνα). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η GoJek (Ινδονησία), ενώ η κινεζική Xiaoman Financial κατέλαβε την έκτη θέση. Δύο εταιρείες με έδρα την Ινδία βρέθηκαν, επίσης, στις πρώτες δέκα θέσεις, καθώς και δύο εταιρείες από τις ΗΠΑ και μία από τη Μεγάλη Βρετανία.
Συνολικά, το 2019, όπως και το 2018, η λίστα ανέδειξε την κυριαρχία των εταιρειών του τομέα πληρωμών και συναλλαγών, με εκπροσώπηση από 26 εταιρείες στην κατάταξη ανάμεσα στις 100. Ακολουθούν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα διαχείρισης πλούτου (20), ασφαλίσεων (17) και δανείων (15). Παράλληλα, η φετινή έκθεση φανερώνει σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας από επιχειρηματικά κεφάλαια.
Ανερχόμενη η Ινδία
“Σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρούμε μια αύξηση στον αριθμό των εταιρειών από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού – συμπεριλαμβανομένης της Κίνας – αφού καταλαμβάνουν τις έξι πρώτες και συνολικά εφτά από τις 10 κορυφαίες θέσεις της λίστας Fintech100 το 2019, με την Κίνα για άλλη μια φορά να καταλαμβάνει τις περισσότερες εξ αυτών. Το 2019 είδαμε, επίσης, την Ινδία να αναδύεται ως η νέα δύναμη στο fintech, καταλαμβάνοντας δύο από τις κορυφαίες θέσεις, ενώ έχει εφτά εταιρείες συνολικά στη φετινή λίστα”, αναφέρει η KPMG.
Στο μεταξύ, η φετινή λίστα Fintech100 αποκαλύπτει σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση των εταιρειών fintech με επιχειρηματικά κεφάλαια. Οι εταιρείες, που βρέθηκαν στη λίστα του 2019, άντλησαν πάνω από $71 δισ., ήτοι αύξηση 36% σε σύγκριση με πέρυσι και πάνω από $18 δισ. σε κεφάλαια τους περασμένους 12 μήνες.
Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, το 2019 διαπιστώθηκε μια μείωση στον αριθμό των εταιρειών του τομέα πληρωμών και δανείων, που κατάφεραν να εισέλθουν στη λίστα Fintech100. Αυτές έχουν αντικατασταθεί από μια σημαντική αύξηση των εταιρειών διαχείρισης πλούτου, των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται σε πολλαπλούς κλάδους.
Η κορυφαία δεκάδα
Η κορυφαία δεκάδα της λίστας 2019 Fintech100 διαμορφώνεται ως εξής:
1. H Ant Financial (Κίνα) αποτελεί την μεγαλύτερη πλατφόρμα πληρωμών τρίτων στον κόσμο.
2. Η Grab (Σιγκαπούρη) χρησιμοποιεί τα δεδομένα και την τεχνολογία για να βελτιώνει κάθε τι που αφορά από μετακίνηση έως πληρωμές καλύπτοντας μια περιοχή με πάνω από 620 εκατομμύρια κατοίκους.
3. Η JD Digits (Κίνα) είναι εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας, με αντικείμενο την παροχή ψηφιακών, διαδικτυακών και μη-διαδικτυακών υπηρεσιών καλύπτοντας κάθε σενάριο με τρία βασικά στοιχεία: δεδομένα, χρήστες και διασυνδεσιμότητα. Χρησιμοποιεί αναδυόμενες τεχνολογίες όπως τα big data, την τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing, το blockchain και το Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things).
4. Η GoJek (Ινδονησία) είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών υπηρεσιών με περισσότερες από 20 υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων οι Gopay, Gobills, Gopoints, Paylater, και Gopulsa -που εξυπηρετούν εκατομμύρια χρήστες στην Νοτιοανατολική Ασία.
5. Η Paytm (Ινδία) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πληρωμών στην Ινδία με περισσότερους από 380 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 12 εκατομμύρια εμπόρους στην πλατφόρμα Paytm.
6. Η Du Xiaoman Financial (Κίνα) παρέχει υπηρεσίες βραχυπρόθεσμων δανείων και επενδύσεων.
7. Η Compass (Ηνωμένες Πολιτείες) είναι τεχνολογική εταιρεία του κλάδου ακινήτων, που διαθέτει μια ισχυρή πλατφόρμα end-to-end για την υποστήριξη της πλήρους ροής εργασιών αγοράς και πώλησης.
8. Η Ola (Ινδία) μέσω της βάσης χρηστών “συνεπιβατισμού” Ola Money καθιστά τις πληρωμές πιο εύκολες και πιο απλές.
9. Η Opendoor (Ηνωμένες Πολιτείες) διευκολύνει τη λήψη μιας προσφοράς για ένα σπίτι με μόλις λίγα κλικ και την πώληση μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς τον “πονοκέφαλο”, τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους της συναλλαγής.
10. Η OakNorth (Ηνωμένο Βασίλειο) εξειδικεύεται στο δανεισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας δεδομένων και τεχνολογίας.
sepe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ