ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ : Πως ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος απέτρεψε την Συμφωνία ΑΟΖ Τουρκίας – Αιγύπτου το 2015

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ : Πως ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο απέτρεψαν την Συμφωνία Τουρκίας – Αιγύπτου, αντίστοιχη της σημερινής Τουρκίας – Λιβύης το 2015

23 Απριλίου 2015 Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος από το Κάιρο «Υποδειγματική η στάση της Αιγύπτου στο θέμα της ΑΟΖ»
23 Απριλίου 2015 Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος από το Κάιρο «Υποδειγματική η στάση της Αιγύπτου στο θέμα της ΑΟΖ»

Από την εποχή που πρόεδρος της Αιγύπτου ήταν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, την εποχή που Ευρώπη στήριζε τον ισλαμιστή Μουμπάρακ, που οι οπαδοί του έκαιγαν ορθόδοξες εκκλησίες και δολοφονούσαν αντιφρονούντες οι μόνοι πολιτικοί που είχαν στηρίξει τον λαο της Αιγύπτου ήταν οι Παυλόπουλος και Καμμένος. Αυτό δεν το ξέχασε ο Αλ-Σισι όταν ήρθε στην εξουσία. Ετσι γίνεται η διπλωματία κύριοι

Ακόμη και σήμερα η Βουλή της Αιγύπτου καταδικάζει το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Τα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη, τον Φάγεζ αλ Σάρατζ, καταδικάζουν ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άααλ και μέλη του Σώματος. «Η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας», τονίζει ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής και προσθέτει: «Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν».

Και καταλήγει ο κ. Άμπντελ Άαλ: «Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη».

Κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου η Τουρκία έσπασε το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ προς την Λιβύη. Το “κράτος ταραξίας” του Ερντογάν για να εξασφαλίσει την υπογραφή της ετοιμόρροπης κυβέρνησης της Τρίπολης παραβίασε την απαγόρευση πώλησης όπλων που έχουν επιβάλλει τα Ηνωμένα Εθνη με σκοπό να εξαγοράσουν την παράνομη συμφωνία για την ΑΟΖ. Τουρκικά τεθωρακισμένα και άρματα μάχης μεταφέρθηκαν τον Μάιο του 2019, έξι μήνες πριν, στην Τρίπολη.

Η Τουρκία είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο με την προηγούμενη κυβέρνηση της Αιγύπτου, αλλά η άνοδος στην εξουσία του Αλ-Σίσι ο οποίος είχε καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν στην Αίγυπτο, κατά το οποίο κατέρρευσαν τα σχέδια της Τουρκίας να ενώσει την ΑΟΖ της με την Αίγυπτο, παρακάμπτοντας την Ελλάδα. Μετά ακολούθησαν οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα και οι αμυντικές συμφωνίες και η ενίσχυση της τριμερούς Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου που γνωρίζουμε.

https://www.dailymotion.com/video/x7p3p0c

Στο βίντεο φαίνονται καθαρά θωρακισμένα οχήματα, τουρκικής κατασκεύης να ξεφορτώνονται στο λιμάνι της Λιβύης μέρα μεσημέρι. Η συμφωνία, όπως μεταδίδει ο Alpha, πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση του εμφυλίου που επικρατεί στη Λιβύη και σε μία προσπάθεια του Φάγεζ αλ-Σάρατζ να παραμείνει στην εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ