Παρέμβαση Ρουπακιώτη: Η Τουλουπάκη δεν έχει ανάγκη την υποστήριξή μας – Εμείς έχουμε ανάγκη την ύπαρξή της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με άρθρο του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνης Ρουπακιώτης αναφέρεται στο σκάνδαλο Novartis καθώς και την ανάγκη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Στο άρθρο με τίτλο “Δικαιοσύνη: κλίμα ζόφου” ο πρώην Υπουργός αναφέρει τα εξής:

Εχουν γράψει και πει: Μην εμπιστεύεστε κάποιους που μιλούν χωρίς συγκρατημό για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Δεν την πιστεύουν. Απλώς την κολακεύουν. Αργότερα τη χειραγωγούν.

Οσα συμβαίνουν με την υπόθεση Novartis είναι η αναμφισβήτητη απόδειξη.

Εχουν γράψει και πει:

Το Σύνταγμα διασφαλίζει τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των δικαστών και όχι βέβαια του δικαστικού συστήματος, που ως δικαστική εξουσία ορίζεται από το Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη πίεση από πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και κατεστημένα, Ρ/Τ κυρίως, ΜΜΕ ασκείται κατά καιρούς σε βάρος προσώπων, δικαστών ή εισαγγελέων, με σκοπό να συσκοτίσουν υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων και να καλυφθούν ένοχοι – όποιοι και εάν είναι.

Η τακτική αυτή έχει καταγραφεί στη μνήμη της κοινωνίας για όσα σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες.

Προσωπικώς έχω κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι στις πιέσεις αυτές υπάρχουν δικαστές-εισαγγελείς που αντέχουν και άλλοι που δεν αντέχουν.

Κάποιοι από αυτούς προσδοκούν σε ποικίλης μορφής οφέλη, προσφέροντας υπηρεσίες σε εξωδικαστικά κέντρα, παραβιάζοντας κατάφωρα τον νόμο – τα περί συνείδησης ας τα αφήσουμε.

Ωστόσο, για την υπόθεση Novartis το ενδιαφέρον της παρέμβασής μου δεν είναι να διατυπώσω άποψη για τη διάπραξη εγκλημάτων και για ενόχους, εφόσον μάλιστα οι διαδικασίες συνεχίζονται.

Εκείνο που επιχειρώ να αναδείξω, με έμφαση μάλιστα, είναι το πρωτοφανές κλίμα ζόφου με αλλεπάλληλες απειλές, ακόμη και με κατάθεση μηνύσεων, πιέσεις και συκοφαντικούς σχολιασμούς από πολιτικούς και παράγοντες -γνωστών ΜΜΕ- σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη – επιλεγμένης κατ’ αξίαν από το αρμόδιο δικαστικό όργανο- και τους συνεργάτες της εισαγγελείς.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μικρό και ας μην αποφεύγουν να το αναδείξουν δικαστικές ενώσεις, δικηγορικοί σύλλογοι, ακαδημαϊκοί, νομικοί αλλά και δημοσιογράφοι.

“Sponsored links”
Δεν γίνεται λόγος αυτή τη στιγμή για το ποιοι είναι ή δεν είναι ένοχοι στην υπόθεση Novartis, αλλά γιατί δεν παραβιάζεται μόνο –να ’ταν η πρώτη φορά- η θρυλούμενη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά γιατί πιάνουν στην κυριολεξία από τον λαιμό μια εισαγγελική λειτουργό, επειδή αντέχει και αποκλειστικά με βάση τον νόμο ερευνά μια δυσώδη και πολυπλόκαμη υπόθεση.

Η ίδια και οι συνεργάτες της δεν έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας. Εμείς έχουμε ανάγκη την ύπαρξή τους και την αποδεδειγμένα ανεξάρτητη και υπεύθυνη ερευνητική λειτουργία τους.

Για την απόδειξη της υποχρέωσής μας αυτής αναμένονται δηλώσεις παρουσίας.

Πηγή: agonaskritis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ