Κυρανάκη, γίνεσαι για λίγο ντελιβεράς;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχοντας δουλέψει με μπλοκάκι, είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα της κρίσης. Η απίστευτη γραφειοκρατία, τα απαρχαιωμένα συστήματα τιμολόγησης, οι εξαντλητικοί φόροι και οι εισφορές δεν σε αφήνουν να γίνεις όσο δημιουργικός θα μπορούσες χωρίς όλα αυτά…»

Από τον Βασίλη Βέργη

«δημοκρατία»

Αυτά είναι μερικά από όσα αναφέρει στο «σωστά δομημένο βιογραφικό του», βεβαίως βεβαίως, ο 33χρονος βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο άνθρωπος ο οποίος πριν από λίγες ημέρες μάς… ενημέρωσε για την τεράστια ευθύνη των νέων ανέργων επειδή «δεν ψάχνουν στο ίντερνετ για δουλειά και δεν έχουν κάτσει να κάνουν σωστή δόμηση βιογραφικού»!

Μάλιστα… Στο δικό του βιογραφικό, φυσικά, αναφέρεται σε μια σειρά ζητήματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι νέοι, αλλά το κράτος. Κομμάτι του οποίου είναι, περισσότερο από έναν χρόνο ΚΑΙ ο ίδιος. Προτού, λοιπόν, κάνει «μαθήματα εργασίας» στους νέους, καλό θα ήταν το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιογραφικού του να το στείλει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Γιάννη Βρούτση, αλλά πρωτίστως στον εαυτό του.

Γιατί είναι κυβέρνηση ο Κυρανάκης, αν δεν το έχει καταλάβει. Και τις κυβερνήσεις τις ψηφίζουν ΚΑΙ οι άνεργοι 20ρηδες-30ρηδες όχι για να (τους) πουλάνε πνεύμα τα μέλη τους, αλλά για να δίνουν λύσεις! Στον Κυρανάκη, που από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων στη Νομική έγινε ενεργό μέλος του κομματικού ιστού της Νέας Δημοκρατίας, είναι προφανές ότι δεν έλειψαν ποτέ οι γνωριμίες, οι ανοιχτές πόρτες, με αιχμή του δόρατος βέβαια το… σωστά δομημένο βιογραφικό! Αυτές οι γνωριμίες, ντε, για τις οποίες… κακίζει εκείνους τους νέους που τις αναζητούν, σε μια χώρα οι πολιτικοί της οποίας ώθησαν -μέσω της πολύχρονης ανεργίας- γενιές και γενιές σε αυτή τη συμπεριφορά, ώστε να τις έχουν «αιχμάλωτες» την ώρα της κάλπης.

Προφανώς δεν συχνάζει σε ταπεινά σουβλατζίδικα. Αν κάποια στιγμή αποφασίσει να το πράξει ή αν… καταδεχτεί να παραγγείλει μερικά πιτόγυρα αφήνοντας στην άκρη το σούσι, μπορεί να ρωτήσει ένα από τα παιδιά τα οποία με βροχές και με καύσωνες καβαλάνε το μηχανάκι, βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και διανέμουν φαγητό για να ζήσουν.

Να τα ρωτήσει αν έχουν σπουδάσει delivery boys. Στο… κακοδημημένο βιογραφικό ορισμένων μπορεί να διαβάσεις σπουδές και μεταπτυχιακά με τα οποία θα σου φύγει το κεφάλι! Όχι το κομματικό, το κανονικό κεφάλι. Σε εκείνο το μηχανάκι δεν κουβαλάνε τα όνειρά τους, αλλά την ανάγκη να δουλέψουν για να επιβιώσουν. Τα όνειρά τους είναι στοιβαγμένα σε κάποια πτυχία, στους κόπους και τους ιδρώτες μιας ζωής, για τα οποία οι κρατικοί Κυρανάκηδες ούτε που ιδρώνουν ούτε που κοκκινίζουν.

Παιδιά τα οποία όχι μόνο έχουν ξοδέψει άπειρες μέρες και νύχτες της ζωής τους αναζητώντας μια ευκαιρία, μια ανοιχτή πόρτα μέσα από το ίντερνετ, αλλά έχουν φάει άπειρα «όχι» έξω από το διαδίκτυο, εκεί όπου απευθύνθηκαν θέλοντας να ξεκινήσουν εργασιακά όσα σπούδασαν. Όμως στη χώρα των Κυρανάκηδων ευκαιρία δεν βρήκαν. Κι έτσι αναγκάστηκαν να βάλουν το… κακοδομημένο βιογραφικό στο συρτάρι και να βγουν στην αγορά εργασίας που τους εκμεταλλεύεται δίνοντάς τους 400 ευρώ «μαύρα»!
Και το πράττουν έχοντας ψηλά το κεφάλι και δίχως κανένα κομματικό ιστό να τους στηρίζει και να τους προσφέρει ευκαιρίες.

Θα μπορούσε έστω μία εβδομάδα στη ζωή του ο 33χρονος Κωνσταντίνος Κυρανάκης να εργαστεί ως delivery boy; Ή σε ένα καφέ να σερβίρει; (Μα, τι αναρωτιέμαι ο άνθρωπος…) Όχι για να μοιράζει για την πλάκα του χοιρινά σουβλάκια έξω από προσφυγικές δομές όπως είχε δηλώσει ανερυθρίαστα, μη σεβόμενος τα θρησκευτικά «πιστεύω» βασανισμένων ανθρώπων, αλλά για να καταλάβει πώς βγαίνει ένα άλλο μεροκάματο, του τρόμου. Αυτό που δεν χρειάζεται βιογραφικό, αλλά ΑΞΙΕΣ ενός νέου ανθρώπου στον οποίο το κράτος των Κυρανάκηδων του βγάζει και τη γλώσσα περιπαικτικά αντί να του ζητάει συγγνώμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ