Η θέση της «δημοκρατίας»: Γιατί βρίσαμε τον Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του έπρεπε να δει πρωτοσέλιδο το σιχτίρισμα της «δημοκρατίας». Του έπρεπε κάποιο ελληνικό ΜΜΕ να του απαντήσει στη γλώσσα του, χωρίς γυαλίσματα εκφράσεων και δήθεν ευγένειες. Του έπρεπε να «στολιστεί» με τη γνωστή σε όλους έκφραση για όλα όσα έχει κάνει εναντίον της Ελλάδας, της μνήμης των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, για τα εγκλήματα σε βάρος των λαών της περιοχής, για τη στέρηση της ελευθερίας του λαού του και για το φίμωμα του Τύπου στην Τουρκία. Του έπρεπε να δει τυπωμένη την αλήθεια για όσα νιώθουν και σκέφτονται οι Ελληνες για το πρόσωπό του.

Στους τυράννους εχθρούς της ανθρωπότητας δεν χρειάζεται να κάνεις χειραψίες ούτε να φοράς φίμωτρο στη σκέψη σου. Το μόνο που τους αρμόζει είναι η ωμή αλήθεια.

Ο Ερντογάν όχι μόνο αμφισβητεί τα σύνορά μας και επιτίθεται με ποικίλους τρόπους εναντίον της Ελλάδας, αλλά βρίζει τη χώρα και τον λαό, συκοφαντεί ζώντες και νεκρούς, περιφρονεί το έθνος μας. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα το απύλωτο στόμα του τυράννου έχει εκτοξεύσει πολλές φορές χολή εναντίον της χώρας μας.

Στις 24 Αυγούστου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, μας είπε «κακομαθημένους» και μας διαμήνυσε ότι θα είμαστε «η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί» από τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Την 1η Σεπτεμβρίου σε ομιλία του σε δικαστές είπε ότι την Ελλάδα τη βάζουν άλλες χώρες μπροστά από την Τουρκία, ότι σε όλη την Ιστορία η πατρίδα μας «κρύβεται πίσω από άλλες χώρες» και ότι το κράτος μας, «το οποίο δεν έχει προκοπή», το κάνουν οι άλλοι «δόλωμα μπροστά στην Τουρκία».

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο μισότρελος φανατικός ισλαμιστής, μιλώντας σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας, δήλωσε για τους Ελληνες ότι «ο τουρκικός λαός τούς έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα».

Η «δημοκρατία» σέβεται τις ηγεσίες των ξένων χωρών, αρκεί να σέβονται τη χώρα μας. Αν αυτό δεν συμβαίνει, θα τους απευθύνουμε λόγο στο ύφος και το στιλ που μπορούν να αντιλαμβάνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ