Αναβολή Συνόδου Κορυφής: Ούτε επίτηδες να το έκανε ο Σαρλ Μισέλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποιες φορές είναι τέτοιες και τόσο μεγάλες οι συμπτώσεις, που σε κάνει να προσφεύγεις στη …συνομοσιολογία!

Αν, για παράδειγμα, δεν υπήρχε ο φρουρός του Σαρλ Μισέλ που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, θα έπρεπε να είχε …εφευρεθεί! Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως, είχε έρθει σε επαφή με τον φρουρό του, οπότε, παρότι το τεστ που έκανε ήταν αρνητικό, απαιτείται να μπει σε καραντίνα λίγων ημερών, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με κύριο θέμα την Τουρκία, αλλά και τις κυρώσεις στη Λευκορωσία, θα αναβληθεί για μια εβδομάδα!

Του Βασίλη Σκουρη από το ieidiseis.gr

Αντί για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, εφόσον δεν υπάρχει άλλο κρούσμα κορονοϊού σε φρουρό ευρωπαίου αρχηγού, στη γραμματέα του κοκ, στη 1 και 2 Οκτωβρίου!

Η αναβολή της μιας εβδομάδας είναι υπεραπαραίτητος στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, προκειμένου να διευθετήσει κατά το δυνατόν δυο περιπτώσεις:

Πρώτον, να βρεθεί λύση στο θέμα με το βέτο με το οποίο απειλεί να θέσει η Λευκωσία για τις κυρώσεις κατά της Λεωκορωσίας, αν στο Συμβούλιο Κορυφής δεν υιοθετηθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Οι Βρυξέλλες δεν μπορεί να διανοηθούν ότι δεν θα υιοθετηθούν κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, από την άλλη όμως και να επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας και πιέζουν τη Λευκωσία για ένα συμβιβασμό.

Δεύτερον, επιθυμούν να υπάρξει μια συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας ως προς τους όρους του διαλόγου, ώστε να μην αποφασιστούν άμεσες κυρώσεις κατά της Άγκυρας, αλλά να συμφωνηθεί ένας κατάλογος με κυρώσεις που θα υλοποιείται(;) κάθε φορά που η ηγεσία της γειτονικής μας χώρας θα καταπατά θα συμφωνηθέντα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Η Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να γίνει ακόμα και με τη φυσική παρουσία όλων των υπολοίπων και με τον Σαρλ Μισέλ με τηλεδιάσκεψη. Αλλά αφού ήρθε ο κορονοϊός στον φρουρό, γιατί να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ