Όχι υπογραφή υποταγής

Οφείλουμε την αφύπνιση και τη συσπείρωση σε αυτούς που πριν από 200 χρόνια μάς απάλλαξαν από τον τουρκικό ζυγό

Από τον Νίκο Νικολόπουλο

«δημοκρατία»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το έγραψε με τη μέγιστη σαφήνεια: «Οι μονομερείς διεκδικήσεις κρατών δεν συνιστούν διακρατικές διαφορές. Μία και μοναδική διαφορά υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή της οριοθέτησή της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ».

Το μήνυμα είχε πάει στο Μέγαρο Μαξίμου και ας το διαβάσουν καλά για να το εμπεδώσουν. Η τοποθέτηση Δένδια δεν είναι μία απλή άποψη. Πρόκειται για την πεμπτουσία μίας διαχρονικής, αταλάντευτης θέσης που έχει διατυπωθεί από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και αποτελεί τον θεμέλιο εθνικοπατριωτικό  λίθο της παράταξης που ίδρυσε, η οποία σήμερα βρίσκεται, δυστυχώς, στα χέρια ενός «νοικάρη» της.

Ο Ν. Δένδιας υπερασπίστηκε την αυθεντικότητα μιας πάγιας, απαράγραπτης θέσης. Αλλά, δεν είναι ο υπουργός μόνος αυτός που προειδοποιεί τον πρωθυπουργό. Είναι πρωτίστως και κυρίως οι κατά καιρούς ηγήτορες με προεξάρχοντα τον Κώστα Καραμανλή -από πέρυσι τον Οκτώβριο- και τα εκατομμύρια των Ελλήνων πατριωτών, που δεν διανοούνται να χαριστεί από τα νερά του Αιγαίου ούτε μία… σταγόνα στον εριστικό Τούρκο γείτονα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται αλλιώς την περίσταση και ήδη έχει πάρει έναν συμβιβαστικό κατήφορο, ακολουθώντας πιστά τις προσταγές της Μέρκελ. Πίσω από τους λεκτικούς ακροβατισμούς του και την υιοθεσία της ύπαρξης «ελάσσονων διαφορών» με την Τουρκία, καραδοκούν η εθνική «αυτοχειρία» και ο ακρωτηριασμός. Βιάζεται κιόλας. Βιάζεται να μπει σε διαδικασία διαλόγου, υπακούοντας στη βούληση της Γερμανίας και των ΗΠΑ, με ανοιχτή την ατζέντα, στην οποία ο Ερντογάν συμπεριλαμβάνει ένα πλήθος εξοργιστικών παραλογισμών με ετσιθελισμό και νταηλίκι. Και δέχεται ο Κ. Μητσοτάκης. Οχι απλώς δέχεται, αλλά είναι και ο επισπεύδων «κιοτής» της Ιστορίας!

Εχει πίσω του το ΕΛΙΑΜΕΠ κι άλλους «κιοτήδες» συμβουλάτορες από το «σημιτιστάν» της εθνομηδενιστικής υποτέλειας. Γνωριζόμαστε πια καλά. Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί και ποιοι εμείς που βρισκόμαστε απέναντι. Αυτοί έχουν τους στόχους τους και επιχειρούν να τους υλοποιήσουν, έχοντας εκτιμήσει ότι δεν θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση.

Σε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι πιο μεγάλο το βάρος της ευθύνης που αναλογεί στις πατριωτικές και λαϊκές δυνάμεις του τόπου. Και ουδεμία παθητικότητα δικαιολογείται. Ισχυρές πατριωτικές δυνάμεις υπάρχουν παντού. Στη Ν.Δ., στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΙΝ.ΑΛ., στις λειτουργούσες και απόστρατες ένοπλες δυνάμεις, στις κοινωνικές πλειοψηφίες των κομμάτων, στην ομογένεια, παντού! Και αποτελούμε τη συντριπτική πλειοψηφία. Υστερούμε μόνο στην ενιαία έκφραση και αντίσταση για να αποτρέψουμε το επερχόμενο μοιραίο.

Οφείλουμε την αφύπνιση και τη συσπείρωση σε αυτούς που πριν από 200 χρόνια μάς απάλλαξαν από τον τουρκικό ζυγό. Ας το σκεφτούμε. Θα ανεχτούμε, θα επιτρέψουμε τη χρονιά που γιορτάζουμε την Εθνική μας Παλιγγενεσία να βάλει ο Κ. Μητσοτάκης υπογραφή υποταγής σε έναν παράφρονα νεο-σουλτάνο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ