Καζάνι που βράζει η Ριτσώνα

Ακόμα μία αιματηρή συμπλοκή μεταξύ παράνομων μεταναστών αναστάτωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης τη δομή της Ριτσώνας, όταν δύο αλλοδαποί πιάστηκαν στα χέρια για άγνωστη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ τους, η οποία εξελίχθηκε σε καβγά, όμως γρήγορα τα αίματα άναψαν και ένας από τους εμπλεκομένους έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον άλλον στα πλευρά.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφέρει τον τραυματία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στη δομή και άρχισαν να ερευνούν τα αίτια της συμπλοκής.

Συχνότερες και πιο έντονες προστριβές
Σύμφωνα με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, το κλίμα στον καταυλισμό είναι ιδιαίτερα τεταμένο τον τελευταίο μήνα, μετά και τον εντοπισμό 33 κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο πλήρης υγειονομικός αποκλεισμός που ακολούθησε βρήκε αντίθετους αρκετούς από τους αλλοδαπούς που φιλοξενούνται εκεί και οι προστριβές μεταξύ τους έγιναν συχνότερες και πιο έντονες.

Σημειώνεται ότι στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας διαμένουν σχεδόν 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που έχουν μεταφερθεί εκεί από τα υπερπλήρη προσφυγικά κέντρα πέντε ελληνικών νησιών, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ