Τουρκοκύπριοι κατά Ερντογάν και εποίκων, προ κορωνοϊου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γνήσιοι γηγενείς Κύπριοι Τουρκόφωνοι Μουσουλμάνοι, γύρισαν την πλάτη και στον Ερντογαν και στον νέο τους εγκάθετο ηγέτη Ταταρ. Φεύ!

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Και θα τους εκδικηθούν σύντομα! Από 150000, που ήταν προ 1974 οι ΤΚ, δηλαδή το 18% επί συνόλου Κυπριακού πληθυσμού, υπό την πίεση του στρατού κατοχής και των 145000 εποίκων, παρέμειναν σήμερα 85-90000(9%). Οι υπόλοιποι *60-65000, μετανάστευσαν σε χώρες του εξωτερικού, πλην κατοχικής Τουρκίας….

*Σημειώνω ότι οι αριθμοί είναι κατ΄ εκτίμηση και διασταύρωση, διότι το ψευδοκράτος, ποτέ δεν δίνει συγκεκριμένους αριθμούς. Τους διαμορφώνει διαφορετικά κάθε φορά κατά το δοκούν.

29791AFD 4FB1 4104 A88A 3B0664E16BA2Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αφού σε όλους παρεχώρησε Κυπριακά Ευρωπαϊκά διαβατήρια η Κ.Δ., να αρχίσουν κατά χιλιάδες την δεύτερη φυγή προς Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες…. Εν αναμονή… Το δόλιο σχέδιο του Ερντογάν, ο οποίος τους θεωρεί ξένο σώμα στην τουρκική εθνότητα, δουλεύει τέλεια,αφού τα ξένα σώματα αποβάλλονται εύκολα… Αν δυσκολευθεί υπάρχει και η έκτρωση. Ουκ ολίγες δολοφονίες ειρηνόφιλων ΤΚ, διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ με συμμετοχή της Τουρκικής ΜΙΤ… συνεχίστε … και όπως είπε και ο Σενέρ Λεβέντ «είναι μακρύς ο δρόμος σας προς την κόλαση, αλλά σύντομα θα φτάσετε… -και θα καείτε στο πυρ το εξώτερο-»

Ας κάνουμε λοιπόν, μια απλή αναγωγή και ανάλυση των τελικών αποτελεσμάτων στο παράνομο καθεστώς, με αριθμούς, που μιλάνε με την γλώσσα της ωμής αλήθειας και ο καθένας στο τέλος ας βγάλει τα δικά του αυτονόητα συμπεράσματα…

Ο Τατάρ επικράτησε του Ακιντζί με ποσοστό 51,7% έναντι 48,22% στον Β’ γύρο των λεγόμενων εκλογών του ψευδοκράτους, αφού χρησιμοποίησε με την  συγκατάθεση της Τουρκίας κάθε αθέμιτο μέσο, εις βάρος του Ακκιντζί.

Διαφορά 4.412 ψήφων, ή 3,28%, καταγράφηκε μεταξύ των Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί στο β γύρο των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα, που έδωσε την νίκη στον υποψήφιο του ΚΕΕ και «πρωθυπουργό» με 67.322 ψήφους και ποσοστό 51,69% ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί πήρε ποσοστό 48,31% και 52.910.                                                                                                         Τα τελικά αποτελέσματα ανακοίνωσε, το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» με την συμμετοχή να φτάνει στο 67,29%. Από τους εγγεγραμμένους 199.029 ψηφοφόρους, στις 738 κάλπες προσήλθαν στο β γύρο των «προεδρικών», οι 133.931, εκ των οποίων οι 3.699 ήταν άκυρες ψήφοι. 65000 περίπου χιλιάδες αγανακτισμένοι για την οικτρή οικονομική κατάσταση και την καταπιεστική παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων, στην πλειοψηφία τους ΤΚ, δεν προσήλθαν στις κάλπες… Αυτό ίσως να ήταν και το μπούμεραγκ της εκλογικής ήττας του Ακκιντζί…! Ας σταθούμε σε κάποια εύλογα ερωτήματα, για τους εγγεγραμμένους 199,029 ψηφοφόρους, που είναι και ο πλαστός αριθμός της χρυσής τομής για την τελική ανάλυση  και λύση …

Προτού προχωρήσω θα ήθελα να επισημάνω το εξής απευθυνόμενος στον Ερσίν Τατάρ…. που αφορά το  άκρον άωτο της «ξεδιάντροπης» ντροπής..     «Η πρώτης σας προεκλογική φιέστα, ήταν η επίσκεψη σας στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Ελληνικής Αμμοχώστου… Εκεί που εκτός από τα φίδια, φωλιάζει και η ντροπή της λεηλασίας … Από εδώ πέρασαν Τούρκοι θα έλεγε ο Βίκτωρ Ουγκώ δακρύζοντας…. Μια πόλη νεκρή, μια σύγχρονη νέα Πομπηϊα, που δεν καταστράφηκε από έκρηξη ηφαιστείου, αλλά από έκρηξη  βαρβαρότητας του έθνους για το οποίο είστε υπερήφανος. Τόσον η κατεχόμενη Ελληνική Β. Κύπρος, όσον και η Αμμόχωστος είναι η  ντροπή για ένα έθνος, που διεκδικεί και θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δεν αφήσατε τίποτα όρθιο! Η Αμμόχωστος δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο, παρ όλα αυτά όμως σας συνιστώ να διοργανώσετε και άλλες φιέστες σε συνδυασμό με ξεναγήσεις και σε Τούρκους και σε ξένους και μέσα ΜΜΕ και όταν σας ρωτάνε ποιοι λεηλάτησαν, ποιοι βομβάρδισαν, ποιοι έκλεψαν τα πάντα, ποιοι ισοπέδωσαν  αυτή την έρημη πόλη που ήταν το στολίδι της Μεσογείου; Υποχρεωτικά να έχετε έτοιμη την απάντηση «Τούρκοι ειρηνευτές» και θα γελά και το παρδαλό κατσίκι! Δεν μπορείτε να κρύβεσθε πλέον πίσω από την τρίχα σας. Μπούμεραγκ είναι για εσάς και κοντεύετε να διαβείτε σύντομα τις θύρες της Κόλασης! (Περισσσότερα ίδετε: Εάλω ξανά η Ελληνική Αμμοχωστος από τους βαρβάρους εισβολείς και Μπούμεραγκ για την βάρβαρη Τουρκία το άνοιγμα της σκλαβωμένης Αμμοχώστου)» Ταυτόχρονα προσθέτω κάτι ευτράπελο. Διεκδικείτε ίσα δικαιώματα και διαμοιρασμό από τυχόν έσοδα  εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Κυπριακής ΑΟΖ. Όπως μας πληροφορεί πιο κάτω η κ. Αργυρού, εργασθήκατε σαν στέλεχος – λογιστής της εταιρείας του καταδικασμένου Ναδίρ και ήσασταν συγκατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ερωτώ λοιπόν, στους μετόχους του 9% ( Τόσοι είναι οι ΤΚ σήμερα) αποδίδατε κέρδη της τάξεως του 50%; Κατά την διάρκεια των σπουδών σας, σε ποιο οικονομικό σύγγραμμα αναφέρει ότι η μειοψηφία έχει ισότιμα δικαιώματα με την πλειοψηφία;  Αν εφαρμόζατε αυτόν τον αυθαίρετο δικό σας κανονισμό, αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε και το μέγα σκάνδαλο στην εταιρεία… Η ΚΔ δήλωσε, ότι όλοι οι πόροι εσόδων θα κατανεμηθούν δίκαια στον Κυπριακό λαό και τις μειονότητες σε αναλογία πληθυσμού… Κατανοητό;» Αυτά και άλλα μύρια…

Πως λοιπόν ο εκλεκτός του Ερντογάν, Τατάρ κέρδισε μέσα από απειλές και νοθεία, αφού ψηφοφόροι χιλιάδες έποικοι δεν δικαιούνται ψήφου;                                                           Πως αυτός ο αριθμός των εγγεγραμμένων διαμορφώθηκε; Απλή απάντηση. Οι γηγενείς ΤΚ σήμερα είναι περίπου 85000και εκτιμάται  ότι από αυτούς δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 65-70000 (;) Κρατάμε στο χέρι τις 70000… Μέχρι τις 199000 ψηφοφόρους,  έχουμε μια διαφορά, 129000 αόρατων ψηφοφόρων. Ποιοι είναι….; Μα αυτονόητο, οι εισβολείς παράνομοι έποικοι    ( Αρχηγός τους ο δολοφόνος Τάσσου Ισαάκ Αρικλί μαζί με τον άλλο  δολοφόνο του Σολωμού Ακίν – 7 άλλους εθνομάρτυρες εθνοφρουρούς δολοφόνησε ο κατοχικός στρατός στην παραμεθόριο περιοχή από το 1974… αλλά όλα ξεχάσθηκαν), που υπολογίζονται στις 140-145000 και προ πολλού παρεχώρησαν στην πλειοψηφία τους,  οι πραιτοριανοί του Ερντογάν ΤΚ αξιωματούχοι παράνομα δικαίωμα ψήφου για να επισκιάσουν και καθυποτάξουν τους ανυπότακτους ειρηνόφιλους γηγενείς ΤΚ, που σφόδρα ήταν και είναι κατά της κατοχικής Τουρκίας, των εποίκων και του Ερντογαν. (Εξαιρουμένων των εξτρεμιστών.)                                                                                                    Αν δε προσθέσουμε και τον *βάρβαρο κατοχικό στρατό που υπολογίζεται σε 35-40000 και σε πολλούς από αυτούς ειδικά τους Τούρκους αξιωματικούςπαραχωρήθηκε δικαίωμα ψήφου παράνομα, διερωτάται κάποιος με βάση αυτά τα δεδομένα, πως ο Τατάρ δεν βγήκε από τον πρώτο γύρο. Βεβαίως ρόλο έπαιξε  και η μεγάλη αποχή περίπου 66000 που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Αν αυτοί στη πλειοψηφία τους ήταν εφησυχασμένοι ΤΚ ότι ο Ακκιντζί θα κέρδιζε οπωσδήποτε, τότε του έδωσαν την χαριστική βολή και αυτού και της  κοινότητας, η οποία όπως ανέφερα είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση προς τέρψη και του Ερντογάν και του Τατάρ. Ανοιξε ο δρόμος της τελικής άλωσης των λινοβάμβακων, κρυπτοχριστιανών ΤΚ, που ποτέ δεν αναγνώρισαν ότι έχουν σχέση ούτε εξ αγχιστείας ούτε εξ αίματος με τους *βαρβάρους Τούρκους από τη βαθύτερη απολίτιστη Ανατολή και την κατεχόμενη Ελληνική Μ. Ασία…                                                                  *Όσον αφορά την λέξη «βάρβαροι» που χρησιμοποιώ, αν και έχει καθιερωθεί πλέον, την δανείστηκα από τον διεθνή τύπο, που από την πρώτη μέρα της εισβολής την χρησιμοποίησε για εσάς.                                                                                                                         BARBARIANS – 1974, a shock report from Cyprus

Η διαφθορά, οι απειλές κατά Ακιντζί και ΤΚ, η πλαστογραφία, η νοθεία που επέβαλε η Τουρκία και ο στρατός κατοχής στις στημένες εκλογές του ψευδοκράτους στο υπέρτατο απόγειο μεγαλείο βίαιης βαρβαρότητας του ισχυρού. Του αποφασίζω και διατάσσω…                                                 Παρένθεση:                                                                                                     «Αξιότιμε κύριε Ακκιντζί, δυστυχώς ήμουν ένας από αυτούς, που είχα εκτιμήσει ότι η δυναμική των αριθμών και ειδικά οι εισβολείς έποικοι, που έχουν πλέον ρυθμιστικό ρόλο στα κατεχόμενα, θα ήταν  τα «όπλα» με τα οποία θα σας κτυπούσαν στην Αχίλλειο φτέρνα, με την αρωγή της κατοχικής Τουρκίας που επιθυμία της είναι να αφανίσει  και τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους….Αθέμιτα το πέτυχαν. Δεχθήκατε απειλές κατά της ζωής σας, εκβιασμούς, συκοφαντίες και όμως υψώσατε το ανάστημα σας εύτολμα… Μην εγκαταλείψετε λοιπόν τους χιλιάδες  ειρηνόφιλους οπαδούς σας ως βορρά των εποίκων. Υπό κατοχή βρίσκονται και αυτοί. S.O.S. Δεκάδες χιλιάδες ΤΚ έχουν μεταναστεύσει,  μη αντέχοντας το βάρος της μπότας του κατακτητή που έφερε τον όλεθρο σε τούτο εδώ τον τόπο.

Εκτός των χιλιάδων ΕΚ  μεταξύ των οποίων ο αδελφός μου, στενότατοι συγγενείς και φίλοι δεκάδες ειρηνόφιλους ΤΚ επίσης δολοφονήθηκαν από τους εισβολείς. Το γνωρίζετε πολύ καλά, αφού και εσείς ο ίδιος δέχεσθε απειλές για την ζωή σας. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Μην οδηγηθούν και οι εναπομείναντες συμπατριώτες ΤΚ, στον δρόμο της φυγής. Κρατήστε τους στην πατρίδα τους. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Σας χρειάζονται αυτή την δύσκολη  στιγμή, όσον τίποτα άλλο. Η Κύπρος ολόκληρη σας χρειάζεται! Η προσωπικότητα σας και η φερεγγυότητα σας, ήταν και πρέπει να είναι, μια ελπίδα μελλοντικής ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού. Συνεχίστε να αντιστέκεστε στους δόλιους σχεδιασμούς της Άγκυρας και των πραιτοριανών της στην Κύπρο. Σε αντίθετη περίπτωση αν παραδώσετε τα όπλα, ζοφερό και αβέβαιο είναι το μέλλον της πατρίδας μας… Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ -ΤΑΝRI HER ZAMAN SENINLE!»

Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι τον εκλεκτό του Ερντογάν, Τατάρ τον «εξέλεξαν» οι βάρβαροι κουβαλητοί έποικοι, που χρησιμοποιήθηκαν σαν Δούρειος Ίππος για την εξαφάνιση των ΤΚ αλλά και στο μέλλον, θα χρησιμοποιηθούν και για την τελική ‘Αλωση ολόκληρης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Το απευχόμαστε και έσω έτοιμοι. Τώρα τι θα επακολουθήσει, σίγουρα είναι απρόβλεπτο όπως είναι απρόβλεπτες οι μέρες και πράξεις της εγκληματικής Τουρκίας, κατά του Ελληνισμού, αλλά και κατά γειτονικών της κρατών, με την ανοχή των δόλιων άσπονδων συμμάχων μας, οι οποίο ναι μεν εν γνώση τους είναι ότι κατάφωρα η δόλια τους άπιστη παλλακίδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, αλλά κρύβονται πίσω από κούφια λόγια «καταδίκης» χωρίς ποτέ να επιβάλλουν κυρώσεις λόγω ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων. Ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι δόλιοι σύμμαχοι και σύντομα θα σας δαγκώσει, όπως σας δάγκωνε σε όλους τους πολέμους συμμαχώντας με τους εχθρούς σας, σε αντίθεση με Ελλάδα.                                                                                                                    Όσον αφορά το ποιόν του Ερσίν Τατάρ καταθέτω ενδεικτικά αποσπάσματα, από δημοσιευθέντα άρθρα αυτονόητου περιεχομένου.                                                                                 O Ερσίν Τατάρ, γεννήθηκε το 1960 στη Λευκωσία, λίγες μόλις ημέρες μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο πατέρας του, *Ρουστέμ Τατάρ, ήταν γνωστός επιχειρηματίας και πολιτικός με στενές σχέσεις και συνεργασία με την εθνικιστική ηγεσία των τ/κ, δηλαδή Ντεκτάς, Κουτσιουκ οι οποίοι και αυτοί ήταν «εκλεκτοί» της Τουρκίας και άφησαν πίσω τους στάχτες και αποκαϊδια. Το όνομα του Ρουστέμ Τατάρ ενεπλάκη και σε φάκελο-υπόθεση διαφθοράς που απασχόλησε τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης της περιόδου.

*Ο 90χρονος Ρουστέμ Τατάρ με καταγωγή από Τουρκία, ήταν ο πρώτος Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απεχώρησε απο την θέση του μετά τα γεγονότα του 1963 και έκτοτε είχε άριστες σχέσεις με εθνικιστικούς κύκλους.

Η σταδιοδρομία του Ερσίν Τατάρ στην πολιτική σκηνή και στην εθνικιστική παράταξη της ΤΚ ακροδεξιάς ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Το 2009, ο Τατάρ συμμετείχε στην «κυβέρνηση» αναλαμβάνοντας το αξίωμα του «υπουργού Οικονομικών». Την ίδια περίοδο, ο  Τατάρ ήταν ηγετικό στέλεχος του μεγαλύτερου κόμματος της τ/κ Δεξιάς, του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) στην ηγεσία του οποίου εκλέχθηκε το 2018. Λίγο μετά ανέλαβε την «πρωθυπουργία» στην «κυβέρνηση» συμμαχίας του UBP με το Κόμμα του Λαού (ΗΡ). Η συγκεκριμένη «κυβέρνηση» διαλύθηκε στα τέλη του 2020, την στιγμή που ο Τατάρ διεκδικούσε την ηγεσία της κοινότητάς του.

CDCF1065 5B6C 4508 8C38 27A3C8EE189F

Πιο κάτω με την άδεια της κ. Αργυρού καταθέτω μικρά αποσπάσματα, από σχετικό της αποκαλυπτικό άρθρο, περί του ύποπτου ρόλου του εκλεκτού του Ερντογάν, Τατάρ.

Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Ersin Tatar  απεσύρθη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος» ( Απόσπασμα)                                                  20/10/2020 της Φανούλας Αργυρού.

Ο Ersin Tatar ήταν λογιστής του Ασίλ Ναδίρ (Polly Peck)  στα κατεχόμενα

Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Τουρκοκύπριος Ersin Tatar υπηρετούσε  ως  βοηθός λογιστής της εταιρίας του Ασίλ Ναδίρ Polly Peck στα κατεχόμενα,  προτού καταρρεύσει η εταιρία στο Λονδίνο με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο καταδολίευσης. Με τον ιδιοκτήτη της τουρκοκύπριο  Ασίλ Ναδίρ να «διαφεύγει» από το Λονδίνο  στα κατεχόμενα το 1993 για να επιστρέψει σχεδόν μια 20ετία αργότερα το 2010  για να ξεκαθαρίσει το όνομά του, όπως είχε δηλώσει τότε.  Δικάστηκε  στα βρετανικά δικαστήρια για 76 κατηγορίες καταδολίευσης και καταδικάστηκε  από το Κακουργιοδικείο του  Λονδίνου στις 23 Αυγούστου 2012 για 10 χρόνια  φυλάκισης σε βρετανικές φυλακές για 10 κατηγορίες κλοπής (καταδολίευσης)   ύψους £28.8 εκ. από την εταιρία του  Polly Peck  που κατέρρευσε το 1990.   Ο Ναδίρ αργότερα με παρέμβαση της Τουρκίας μεταφέρθηκε για εκτέλεση της υπόλοιπης ποινής στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2016 όπου εντός 24 ωρών αφέθη ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα…

(Σημ. Το 2012 είχα γράψει στη «Σημερινή» δύο άρθρα για τον Ναδίρ. «Από το ζενίθ στον… Ναδίρ» 27.8.2012 και « Η κατάρρευση του Ασίλ Ναδίρ» 28.8.2012).

https://www.judiciary.uk/wp-content/uploads/JCO/Documents/Judgments/asil-nadir-sentencing-remarks-23082012.pdf    H απόφαση δικαστηρίου 23.8.2012.

Η κατηγορούσα αρχή είπε στο δικαστήριο ότι συναρμολογήθηκαν από την αστυνομία τα κομματάκια που ξέσχισε ο Tatar  και ήσαν λεπτομέρειες μεταφοράς από την τράπεζα Barclays  στην τουρκική τράπεζα Impexbank το 1990 η οποία είχε αγοραστεί από τον Ναδίρ το 1988.  Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίστηκε ότι ο Tatar βοήθησε τον Ναδίρ στην παράνομή μετακίνηση λεφτών και ότι είχε μια στενή συνεργασία με τον Ναδίρ.

https://www.bbc.com/news/uk-17929978

https://www.bbc.com/news/uk-19209687

Σε δήλωσή του στη «Yeni Duzen»  το 2011 ο Ersin Tatar είχε πει ότι  οι μεταφορές των χρημάτων είχαν γίνει με εντολή το Ναδίρ τον οποίο εμπιστευόταν και ήλπιζε να απαλλασσόταν  ο Ναδίρ από τις κατηγορίες εναντίον του.

Στο stop list  και της Κυπριακής Αστυνομίας.

Σύμφωνα  με δημοσίευμα της αγγλόφωνης Cyprus Mail στην Κύπρο, 14.11.2019, κάποιος με το όνομα Tatar Ersin Rustem  βρισκόταν,  κατά την δημοσίευση της είδησης, στο stop list της Κυπριακής Αστυνομίας , με την σημείωση να πληροφορηθεί το CID αν  εντοπιστεί. Και πηγή,  έγραψε η εφημερίδα,  είπε ότι «η αναφορά βρίσκεται στο stop list  της  Αστυνομία της Δημοκρατίας από το 1993 και σχετίζεται με την υπόθεση Πολύ Πέκ». .

Η ίδια εφημερίδα στο ειδησεογραφικό της επικαλέστηκε δύο τουρκοκυπριακές εφημερίδες τις «Kibris» και  «Diyalog»  οι οποίες έγραψαν ότι ο Tatar  ζήτησε  από την τουρκική αστυνομία να ελέγξει με την Interpol  κατά πόσο τον αναζητούσαν, προτού να ταξιδέψει προς το Λονδίνο εντός του Νοεμβρίου 2019. Και η  απάντηση ήταν ότι έπαψε να καταζητείτε.

https://cyprus-mail.com/2019/11/14/t-cypriot-pm-dismisses-suggestions-cant-travel-abroad-due-to-asil-nadir-links/

Δεν ήταν προς το «δημόσιο συμφέρον»

Πέντε μέρες αργότερα στις 19.11.2019 η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα www.lgcnews.com  επικαλούμενη την τουρκοκυπριακή «Havadis» έγραψε ότι ο Ersin Tatar  μέσω του αγγλικού δικηγορικού γραφείου Mark & Co Law Office  έστειλε επιστολή στο Serious Fraud Office (FSO) Τμήμα Σοβαρών Παραπτωμάτων στο Λονδίνο,  ζητώντας να μάθει αν υφίστατο  ένταλμα σύλληψής του. Η απάντηση του Τμήματος υπογραμμένη από την Ανώτερη Δικηγόρο Rosemary Donabella σημείωνε «Αποφασίστηκε να μην κινηθούν ποινικές διαδικασίες εναντίν του κ. Tatar τη βάση του ότι δεν είναι σήμερα προς το δημόσιο συμφέρον… Το διάταγμα για σύλληψη του κ. Tatar  ημερ. 13 Αυγούστου 2015 έχει αποσυρθεί από το Δικαστήριο». ( Το μακρύ χέρι της Τουρκίας.)

https://www.lgcnews.com/pm-tatar-will-not-face-arrest-in-uk-letter-confirms/

Να σημειωθεί ότι οι  Financial Times είχαν γράψει σχετικά:

« Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ. Nadir  βοηθήθηκε από αριθμό συνεργατών περιλαμβανομένου του Ersin Tatar βοηθού λογιστή ο οποίος βοήθησε στην «ανέντιμη κατάληψη χρημάτων από την PPI». Ένας υπάλληλος που είχε βρει παραλήψεις ο κ. Tatar του είπε να κλείσει το στόμα του», ήταν ο ισχυρισμός».

 FT – https://www.ft.com/content/a6c8ba8c-46ac-11e1-85e2-00144feabdc0

Εν κατακλείδι συνοπτικά :

Δεν γνωρίζουμε αν και η Κυπριακή Αστυνομία αφαίρεσε τον κ. Ersin Tatarαπό το δικό της stop list μετά την βρετανική απόφαση σύμφωνα με το δημοσίευμα 19.11.2019 της τουρκοκυπριακής www.lgcnews.com

(Δικό μου: Ή ακόμη αν κατέχει και Κυπριακό Ευρωπαϊκο διαβατήριο. Σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Ποιοι ΤΚ αξιωματούχοι εξτρεμιστές, που δεν αναγνωρίζουν την ΚΔ, κατέχουν Ταξειδιωτικά Κυπριακά έγγραφα…. Η απάντηση …ήταν λακωνική και παραπλανητική…. Δεν κατέχουμε στοιχεία!Δήλαδη δεν υπάρχει αρχείο, ποιοι κατέχουν επίσημα έγγραφα ταξειδιωτικά της Κύπρου!)

 “Το εκλογικό επιτελείο του Τατάρ τα πήγε άριστα”

Εκλογικό επιτελείο θεωρεί η εφημερίδα Αβρούπα την Τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα, η οποία δούλεψε για λογαριασμό του Τατάρ.

Ως επιλογή κοινού μέλλοντος με Τουρκία μεταφράζει την “εκλογή” Τατάρ ο Ερντογάν

Τάζει εφιάλτες σε όσους προσπαθούν να αποκλείσουν την Άγκυρα από την Ανατολική Μεσόγειο. . ( ΤΚ εφημερίδα ΑΥΡΟΥΠΑ.)

Τέλος καταθέτω, απόσπασμα από προηγούμενο άρθρο μου, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Olympia.gr

Τουρκια – Ερντογαν και τα \“αδέρφια\” τους οι … – Olympia

www.olympia.gr › diethni › tourkia-…

Τουρκια – Ερντογαν και τα “αδέρφια” τους οι … – Olympia

www.olympia.gr › diethni › tourkia-…

Oct 7, 2020 — … λοιπόν και τι προσφέρει μέχρι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία στους … Τις οφειλές εισέπραττε από τους ΤΚ η Τουρκική παράνομη Διοίκηση …

Από το 1963…..Η Κυπριακή Δημοκρατία *παραχωρούσε «δωρεάν» φως, νερό τηλέφωνο, ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια… δωρεάν παροχές συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν νερό, τηλέφωνα κ.ά.π. και οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε σεντ, προς Κυπριακή Δημοκρατία….Τις οφειλές εισέπραττε από τους ΤΚ η Τουρκική παράνομη Διοίκηση και τις χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν….εξοπλισμοί, υποδομές, ανέγερση φρουρίων. Τα τελευταία χρόνια με τα παρακρατημένα χρήματα, αφού τα εισέπρατταν από τους ΤΚ αλλά δεν τα απέδιδαν,  κατασκεύασαν ηλεκτρικό σταθμό και αγωγό νερού από Τουρκία κλπ…. Αυτό το ποσό αποτιμάται μέχρι σήμερα σε αρκετά δισεκατομμύρια και τα επωμίσθηκε ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος….

Σημ. Και επί πλέον μέτρα τόνωσης των Τουρκοκυπρίων, απροσδιορίστου κόστους και αγνώστων οικονομικών επιπτώσεων ανακοίνωσε, η Κυπριακή Κυβέρνηση μετά από  πολύωρη συνεδρία του Υπουργικού σε έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Τα μέτρα παρατίθενται λεπτομερώς σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το  η Κυβέρνηση. Αυτά τα πολύ ολίγα περί απομόνωσης των ΤΚ …από την Κυπριακή Δημοκρατία……Τελικά αυτονόητο είναι, ότι όπως διαφαίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία «έμμεσα συντηρεί» και τον Τουρκικό στρατό κατοχής…! Τα πιο πάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά…..Πολλές άλλες δεκάδες παροχές απολαμβάνουν οι συμπατριώτες μας ΤΚ από τα ταμεία της ΚΔ… Ναι, πρόεδρε της Τουρκίας Ερντογάν και νέε ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, η Κυπριακή Δημοκρατία συντηρούσε, συντηρεί και συμπαραστέκεται στους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους με βαρύ κόστος….Εσείς τους χρησιμοποιείται σαν δορυφόρους, για τα δικά σας αθέμιτα αλλότρια συμφέροντα. Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια…. Εν συνεχεία, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 αναφέρεται ότι 2 εκατομμύρια 684 χιλιάδες 175 άτομα ΕΚ ( Διελεύσεις), επισκέφθηκαν το κατεχόμενο τουρκικό Β. τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου περνώντας, από τα σημεία ελέγχου κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός.Μια άνευ προηγουμένου οικονομική αιμοδοσία στο παράνομο ΤΚ καθεστώς, για αγορά όπλων, για συντήρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής, επενδύσεις και αξιοποίηση των κατεχομένων ΕΚ περιουσιών….                                                                                                                Απέδωσε λοιπόν «περήφανε» Τατάρ Ερσίν τουρκικής καταγωγής, τα οφειλόμενα αρκετά δεκάδες δις, προς Κυπριακή Δημοκρατία, όπως επίσης και τις καταπατημένες Ελληνικές περιουσίες και θησαυρούς, που κλέψατε στους νόμιμους ιδιοκτήτες και μετά να κομπάζετε, να απειλείται, να διεκδικείται … Η «παρένθετη» μητέρα σας Τουρκία ας σας δανείσει αυτά τα χρήματα για να μην έχετε υποχρεώσεις και να «ντρέπεσθε»  αφού θα θεωρηθείτε καταχραστές και όλα τα συνώνυμα. (Εδώ βέβαια γελάμε, διότι μια δική σας τουρκική παροιμία, λέει … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! Και είστε οι πρώτοι διδάξαντες)  και μετά δημιουργείστε την δική σας αυτόνομη οικονομική οντότητα, για να δούμε πόσα αππίδια  χωρά ο σάκκος σας…. και πόσο θα αντέξετε…                                                                                 Και επι τέλους και η ΚΔ, ας διεκδικήσει εδώ και τώρα ΟΛΑ τα οφειλόμενα μέσω διεθνών δικαστηρίων, για να οδηγηθείτε εσείς οι πραιτοριανοί της Τουρκίας, σε τελική πτώχευση και μαρασμό όπως θα οδηγηθεί και η «μάνα» σας σύντομα.                                                         ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΤ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ….                                                                                                                        Δεν θα σύρετε και δεν θα άγεται και πάλι την Κυπριακή Δημοκρατία στο σημείο εκείνο που την απομυζούσατε και  συντηρούσε τους απομονωμένους Τουρκοκύπριους… Έχουν γνώση πλέον οι φύλακες…. Και είναι αμφίβολο ότι θα ξεγελάσετε και θα σύρετε σε κακοτράχαλους ατραπούς, πλέον τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους Έλληνες Κυπρίους….   Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα μας αφανίσετε! Χιλιάδες χρόνια επιβιώσαμε…Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε,  όσον ισχυροί και αν είστε…. Και το 1821 μύριοι ήσασταν και μια χούφτα επαναστατών σας κατατρόπωσαν…

Ο εθνικός μας ποιητής Β. Μιχαηλίδης επίσης έγραψε… «Το νιν αντα να τρώει την γη, τρώει την γην θαρκέται, μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλιέται..» Επιβιώσαμε χιλιάδες χρόνια … Θα επιβιώσουμε και τώρα διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες….                                                         Το πείσμα το Κυπραίϊκο είναι μεγάλο χάρισμα. Οι παππούδες μας χάριν αστεϊσμού μας έλεγαν, όταν και εμείς πεισματάρικα παιδιά ήμασταν, ότι το «κληρονομήσαμε» από τα διάσημα μας κυπριακά συμπαθή γαϊδουράκια! Ας είναι….

Πρόεδρε της Τουρκίας Ερντογάν και εκλεκτέ του, Ερσίν Τατάρ, αλλά και όλοι οι επίδοξοι ολετήρες του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, σημειώστε ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ… ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣΕΙΝΑΙ… ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΙΟ, ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…. Σε Ελληνικά καταπατημένα εδάφη ζείτε σήμερα!

“Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του”Γ. Ρίτσος

Επιμέλεια – Διάταξη από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα.

www.ledrastory.com  cyprushellenica.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ