Νίκος Νικολοπουλος: Ένοχη ανοχή του Μητσοτακη στους Τούρκους – Καμία αντίδραση από την Εκκλησία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γαβριήλ Αβραμίδη

Ποιος δεν συνειδητοποιεί ότι με την ΕΝΟΧΗ ΑΝΟΧΗ του Μητσοτάκη οι Τούρκοι γίνονται τα αφεντικά του Αιγαίου; Η εκκλησία με αρχιεπίσκοπο μουγκό δεν αντιδρά.

Συνέντευξη στο politispress.gr του Νίκου Νικολόπουλου
Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος πρώην Υφυπουργού Εργασίας στον δημοσιογράφο Γαβριήλ Αβραμίδη

Γ. Αβραμίδης: Κύριε Νικολόπουλε, δεν είδα να έχετε στείλει, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, συγχαρητήρια στον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μπάιντεν, εάν ήσασταν εσείς στην θέση του κ. Μητσοτάκη, τι θα κάνατε;

Ν. Νικολόπουλος: Θέλω να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής ότι προσωπική μου επιθυμία ήταν η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι και γιατί ο Κ. Μητσοτάκης, η αδελφή του και επιφανή στελέχη της «κυβέρνησης των αρίστων» είχαν εκδηλωθεί υπέρ του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν. Γιατί μαζί και αντάμα – δεξιοί και αριστεροί- οι εθνομηδενιστές βλέπουν μία ήττα του Τραμπ, ως μία προοδευτική εξέλιξη. Ωστόσο, εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε απέναντι στους «δεξιούς γκλομπαλίστες» και τους «αριστερούς εθνομηδενιστές», απέναντι στους οπαδούς της «παγκοσμιοποίησης». Αντιλαμβανόμαστε πως για λόγους πολιτικού σαβουάρ βιβρ, κάποιες φορές αποστέλλονται τηλεγραφήματα, αλλά για λόγους δημοκρατικής τάξης και σεβασμού των θεσμών, έως ότου οριστικά ανακηρυχθεί και ορκισθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν χρειάζεται καμία «πρεμούρα» και καμία υπερβολή.
Επιτρέψτε μου πάντως να προσθέσω πως ότι και να γίνει στις ΗΠΑ, υπάρχουν σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη εκατομμύρια δημοκρατικοί πολίτες, που συγκροτούν το λαϊκό κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίσης. Μην χαίρονται λοιπόν οι κάθε λογής πρόθυμοι υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών, των πολυεθνικών επιχειρήσεων και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και όλων των υπολοίπων που επωφελούνται από την επιβολή της παγκοσμιοποίησης που φέρνει ο Μπάιντεν και η γνωστή λοιπή «κομπανία».

Γ. Αβραμίδης: Σας ενοχλεί που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς, λόγω της πανδημίας, στην ορθόδοξη λατρεία; Τι θέση παίρνετε στην συζήτηση εάν μεταδίδεται ή όχι ο κορωνοϊός με την θεία κοινωνία;

Ν. Νικολόπουλος: Στην εποχή που εμπράκτως αμφισβητείται η Χριστιανική μας παράδοση και καταπολεμείται συστηματικά και μεθοδικά η Εκκλησία του Χριστού, είναι αναγκαία η ομολογία μας στον αληθινό Θεό και στα ιερά μυστήρια που μας παρέδωσε. Για αυτό ΟΜΟΛΟΓΩ ότι ΠΙΣΤΕΥΩ πως με την ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ λαμβάνουμε το ΣΩΜΑ και το ΑΙΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Η Θεία Κοινωνία είναι πηγή αθανασίας. Είμαι σίγουρος, εξάλλου ότι γνωρίζετε πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να τεκμηριώνει την άποψη κάποιων άθεων που έτσι και αλλιώς δεν μεταλαμβάνουν των Αγίων Δώρων που προσφέρει η Ορθόδοξη Χριστιανική λατρεία.

Γ. Αβραμίδης: Κατά την γνώμη σας, καλώς απαγορεύτηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού;

Ν. Νικολόπουλος: Πιστεύω ότι ο Κ. Μητσοτάκης και οι «πρασινοκόκκινοι» συνεταίροι του, εάν ήθελαν να προφυλάξουν από τον κορωνοιό είχαν πολλές εναλλακτικές, ώστε να γίνουν οι παρελάσεις και οι γιορτές τηρουμένων αυστηρά των υγειονομικών όρων.
Απεδείχθη όμως με την συγκέντρωση 25.000 πολιτών έξω από το Εφετείο Αθηνών, που η Κυβέρνηση με όλα τα ΜΜΕ που διαθέτει προπαγάνδισε και πρόβαλλε έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλα για τους πατριώτες και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και άλλα για τους «προοδευτικούληδες» κάθε αποχρώσεως.
Και πάλι πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι νομίζουν ότι κατάφεραν με τον δικό τους «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να σβήσουν την εθνική φλόγα από τις καρδιές των νεοελλήνων, ότι κάνουν οικτρό λάθος. Υπάρχουν «σπίθες» αντίστασης σε όλο τον οικουμενικό Ελληνισμό και ασφαλώς σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί αυτάρεσκα ο Κ. Μητσοτάκης να δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι νιώθει περήφανος σαν Πρωθυπουργός γιατί επί ημερών του η Ελλάδα μεταβάλλεται σε μία πολυπολιτισμική χώρα. Μπορεί να βυσοδομεί και να λυσσάει να μετατρέψει την Ελληνική κοινωνία σε μία άχρωμη, άθρησκη, παγκοσμιοποιημένη, εκδυτικισμένη. Ναι, το κατάλαβαν όλοι ότι θέλει από την εθνική Χριστιανική κοινωνία να μας κάνει μία πολυπολιτισμική. Οι Έλληνες όμως δεν θα επιτρέψουν εντέλει στο συνονθύλευμα της ελίτ του πολιτικού κόσμου την εθνική ταυτότητα.

Γ. Αβραμίδης: Μετά την διαγραφή σας από την ΝΔ, συνεργαστήκατε στις ευρωεκλογές του 2014 με τον κ. Πολύδωρα, τον κ. Ψωμιάδη και τον κ. Ζώη. Στις εθνικές εκλογές του 2015 συνεργαστήκατε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και επανεκλεγήκατε βουλευτής. Το 2019 στις εθνικές εκλογές δοκιμάσατε τη συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων. Τι σχεδιάζετε να κάνετε για τις επόμενες εθνικές εκλογές; Θα κατεβείτε αυτόνομα ως κόμμα, θα κάνετε μια ευρύτερη κεντροδεξιά συμμαχία ή θα μπορούσατε να είστε και πάλι με την Νέα Δημοκρατία;

Ν. Νικολόπουλος: Ναι, είμαι έτοιμος να συστρατευθώ σε μια πλατιά πατριωτική κοινωνική συμμαχία. Αν με ρωτήσετε και πάνω σε ποιες βάσεις μπορεί να στηριχτεί η εκλογική συνεργασία ενός κόμματος του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως είναι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με άλλα κόμματα, κινήματα, πρωτοβουλίες πολιτών, προσωπικότητες, η απάντηση είναι μία:
Μπορεί να μας συνδέσει η άδολη αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και η έγνοια μας για τους αδύναμους πολίτες.
Φαντάρος αισθάνομαι ακόμα και ας ήμουν κοντά 30 χρόνια βουλευτής. Δεν διεκδικώ γαλόνια. Μόνο μια ατσαλένια ΓΡΟΘΙΑ μαζί με όλους εκείνους που πιστεύουμε και υπηρετούμε με ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΚΟΣΤΟΣ την ΠΑΤΡΙΔΑ, την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .
Δεν μου επιτρέπει η συνείδηση μου και η μακρά πολιτική διαδρομή μου να κλείσω τα μάτια και τα αυτιά και να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω που το πάει ο Μητσοτάκης, προκειμένου να γυρίσω στο σπίτι μου.
Ποιος δεν συνειδητοποιεί ότι με την ΕΝΟΧΗ ΑΝΟΧΗ του Μητσοτάκη οι Τούρκοι γίνονται τα αφεντικά του Αιγαίου! Πρόκειται για μείζονα υποχώρηση και οι ΔΕΞΙΟΙ και ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ βουλευτές, στελέχη και οπαδοί τι ακριβώς κάνουν; Δεν κατάλαβαν ακόμα πως δεν χάνουμε θάλασσα, αλλά κυριαρχία!!!
Δυστυχώς η ελίτ του πολιτικού κατεστημένου είναι στο κόλπο, η εκκλησία με Αρχιεπίσκοπο ΜΟΥΓΚΟ δεν αντιδρά, και έτσι υποχωρούμε διαρκώς, μέχρι να συμπληρωθούν οι όροι της ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ .
Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές μήτε και ροζ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν έχουμε καμία θέση εμείς οι γηγενείς στην μεταλλαγμένη Μητσοτακική παράταξη .
Δεν ανεχόμαστε να έχουν την εξουσία τα πολιτικά σκουπίδια της Σημιτικής εποχής … της εποχής της μειοδοσίας με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τα ΙΜΙΑ και τη ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ της ΜΑΔΡΙΤΗΣ.

Γ. Αβραμίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την επιθετική συμπεριφορά της κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Κατά τη γνώμη σας φταίει ο κ. Μητσοτάκης για αυτό, ή τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν με την Τουρκία η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Ν. Νικολόπουλος: Όποιος περιμένει κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας απλά αυταπατάται. Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιο πλαίσιο έχει δεχθεί ο Μητσοτάκης για τον διάλογο που ξεκίνησε με τη Τουρκία. Η διαπραγμάτευση που είναι μπροστά μας έχει μόνον απαιτήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας. Η Ε.Ε. έχει βάλει το πλαίσιο που προφανώς δεν διευκολύνει όλες τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις του Ερντογάν και απλώς περιμένει να ωριμάσει και να γίνει αποδεκτό και στην Τουρκία. Στα ζητήματα που βάζει η Τουρκία η αμερικανική εξωτερική πολιτική εμφορείται από το δόγμα Kissinger του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος είχε υποστηρίξει την άποψη ότι στην ευρύτερη περιοχή ο αμερικανικός παράγοντας πρέπει να έχει δεσμούς και συνεργασία με την Τουρκία για γεωστρατηγικούς και όχι μόνο λόγους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Biden ως πρώην αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης είχε συνεργαστεί άψογα με την Τουρκία, αν και τότε ο Erdogan δεν είχε αναπτύξει το φιλόδοξο και μαξιμαλιστικό του σχέδιο επέκτασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επειδή ο αμερικανικός παράγοντας θα ήθελε να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας πιέζουν να ξεκινήσει ο διάλογος που η Ελλάδα δεν διεκδικεί ΤΙΠΟΤΕ και οι ευρωπαίοι και αμερικανοί «σύμμαχοι» της ζητούν να δώσει παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα και ορυκτό πλούτο .
Ο Ελληνικός λαός καθημερινά μαθαίνει από τα ΜΜΕ για τις αλλεπάλληλες τουρκικές ΝAVTEX, για την υφαρπαγή του μισού Αιγαίου για διασώσεις, για την τουρκική απαίτηση της αποστρατιωτικοποίησης τεσσάρων νησιών, για τις μη κυρώσεις της ΕΕ, για την καθυστέρηση της παράδοσης σύγχρονων τορπιλών από το Βερολίνο, για το ελικοπτεροφόρο Αναντολού, για τα τουρκικά drones, για το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος ULAQ που αναπτύσσει ταχύτητα 65 μιλίων την ώρα και φέρει αντιπυραυλικό σύστημα που ελέγχεται μέσω τεχνητής νοημοσύνης…
Ο λαός βλέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να εμφανίζεται φοβική και ενδοτική, ενώ η πατρίδα μας αντιμετωπίζει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο κίνδυνο στη μακραίωνα ιστορία της δηλαδή την συρρίκνωση της. Από την μαχητική αντίσταση μας θα εξαρτηθεί αν τους επιτρέψουμε να παραδώσουν έστω και ένα τετραγωνικό πόντο εδάφους, θάλασσας, αέρα!
Πρέπει να απαντήσουμε στα τοξικά απόβλητα της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ όρθιοι απέναντι στα ανδρείκελα των σκοτεινών ΞΕΝΩΝ ΛΕΣΧΩΝ , των διαφόρων λογής Ιδρυμάτων των ΣΟΡΟΣ ΚΛΙΝΤΟΝ κα που εμφανίζονται σαν έτοιμοι από καιρό να επισφραγίσουν την επιστροφή της Ελλαδος σε καθεστώς νεο-οθωμανικού προτεκτοράτου.

Γ. Αβραμίδης: Ποια θεωρείτε εσείς κορυφαία πολιτική προσωπικότητα σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γιατί;

Ν. Νικολόπουλος: Δυστυχώς, αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα σήμερα για την Ευρώπη, αλλά και για τον πλανήτη. Γέμισε η γηραιά ήπειρος με «πολιτικούς νάνους» που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και το μόνο που κάνουν είναι να υπηρετούν κοντόφθαλμα τα σχέδια του παγκόσμιου κεφαλαίου. Δεν υπάρχει πλέον μία μεγάλη πολιτική προσωπικότητα που να βάλει το χρήμα κάτω από τον άνθρωπο και την ευημερία των κοινωνιών πάνω από τα συμφέροντα. Δυστυχώς, η εποχή των μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων, που αναδείχθηκε και σφυρηλατήθηκε μέσα από μεγάλους πολέμους και τρομερές κακουχίες, ανήκει πια στο παρελθόν. Ελπίζω και εύχομαι να μην χρειαστεί να βιώσουμε πάλι πολέμους ή άλλες πολύ οδυνηρές στιγμές για να αναδειχθούν νέοι μεγάλοι ηγέτες. Ελπίζω και εύχομαι, η νέα γενιά ηγετών που θα αντικαταστήσει τη σημερινή, να έχει αποκτήσει ήδη την απαιτούμενη σοφία και αν στρίψει το ευρω-πλεούμενο προς την κατεύθυνση των εθνών – κρατών και την διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας, μέσα από τη σύνθεση και όχι το άλεσμα των πολιτισμικών διαφορετικοτήτων. Οι «κοντές ηγεσίες» της εποχής μας προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα και αποδείχθηκαν ανάξιες των προκλήσεων. Ας ελπίσουμε ότι θα ξημερώσει σύντομα μια νέα εποχή, χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε και πάλι στο μηδέν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ