Lockdown: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση, έρμαιη ενός σάπιου πολιτικού συστήματος – Θα κάνουμε αλλαγή του χρόνου με απαγόρευση κυκλοφορίας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είμαστε στο χείλος του γκρεμού και στην κυβέρνηση λένε ακόμη παραμυθια για να κρατηθούν στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την καρέκλα, τη μάσα και την ασφάλεια τους.

Σε λίγο οι πεινασμένοι θα ξεχύνονται στους δρόμους αλλά ο Μητσοτάκης νοιάζεται μόνο την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης του.

9A2C4B0D 9592 47B4 AC33 D5BA2FF21FEA

Βάζει ξεκάθαρα το προσωπικό του όφελος πάνω από την υγεία και τις ζωές των πολιτων της χώρας, με αποτέλεσμα στον χώρο της υγείας να επικρατεί ένα μπάχαλο άνευ προηγούμενου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ακόμη και σε καιρούς πολέμου το σύστημα της υγείας απέδιδε καλύτερα από το σημερινό που είναι βουτηγμένο δεκαετίες τωρα στις μίζες από τα φάρμακα και τα φακελάκια στους γιατρούς που έπρεπε να δώσει κάποιος για να κάνει τη δουλειά του.

Φτάσαμε σε σημείο που τα φακελάκια δεν έχουν πλέον καμία αξία αλλά ισως μόνο η τύχη. Από τη μια οι γιατροί που τιμούν τον όρκο τους και δίνουν καθημερινά και την ψυχή τους και από την άλλη όλοι εκείνοι που χρόνια τωρα μέσα στο εθνικό σύστημα υγείας το μόνο που τους ένοιαζε ήταν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Οι δεύτεροι επιβιώνουν δεκαετίες τωρα με όλες τις κυβερνήσεις, είναι πάνω από κόμματα, με άκρες σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Το σύστημα δεν μπορεί να στηριχθεί σε αυτά τα πιράνχας άλλο, όμως σε αυτά στηρίζεται η κυβέρνηση για να μην πέσει.

https://www.dailymotion.com/video/x7xlvwc

Κυβέρνηση και σάπιο σύστημα υγείας προσπαθούν χέρι χέρι να κρατήσουν τον έλεγχο στην υγεία όχι για να σώσουν τον κοσμάκη που περιμένει ένα κρεβάτι στην εντατική αλλά για να μην βγουν απο το παιχνίδι. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι ήρωες γιατροί από τους κηφήνες με άσπρη ποδιά αλλά αυτό δεν θα το αφήσουν να συμβεί.

Σε μια χώρα που όλα είναι σάπια μην περιμένεις σωτηρία από τους σάπιους που κοιτάζουν να σώσουν απλώς το τομάρι τους. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση στηρίζεται σε αυτό το σύστημα για να διαχειριστεί την πανδημία.

Ανδρείκελα κυρίως της εποχής Σημιτη και όχι μόνο, με καίρια πόστα στους χώρους λήψης των αποφάσεων καθοδηγούν έναν πρωθυπουργό σε όλεθρο. Σε μια νέα ήττα και μια νέα καταστροφή όπως η μικρασιατική, όπως ο Αττίλας στην Κύπρο.

Η χώρα χρειάζεται πλέον μια κυβέρνηση που να αγωνίζεται για όλους τους πολίτες της και όχι για την επιβίωση μιας ελίτ που έχει καβαντζωσει ήδη σειρά προτεραιότητας στις ΜΕΘ. Γιατί μπορεί να ακούμε στα κανάλια καταγγελίες όπως η παρακάτω ότι άφησαν έναν 73χρονο εκτός ΜΕΘ για να σώσουν έναν νεότερο με μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αλλά αν απέναντι στον νεότερο δεν ήταν ένας απλός ηλικιωμένος αλλά ένας πολιτικός ή μεγαλοεπιχειρηματίας ή βιομήχανος ή Δεσπότης ποιος λέτε να έμπαινε στη ΜΕΘ; Αυτός που είχε τις μεγαλύτερες ελπίδες επιβίωσης ή αυτός που είχε την εξουσία;

Η χώρα βαδίζει στα τυφλά και χρειάζεται και πολιτική αλλαγή με την συνεργασία όλων των κομμάτων. Η πανδημία δεν είναι υπόθεση ούτε μιας παράταξης ούτε μιας μονοκομματικής κυβέρνησης ούτε ενός ατόμου που αποφασίζει και διατάζει όπως λέει ότι κάνει ο Μητσοτάκης στα διαγγέλματα του.

Ή ενωμένοι όλοι θα σωθούμε ή θα αυτοκαταστραφούμε χώρια.

kalinda για το olympia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ