Silence, «Αμερικανάκια»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωρίζουν τι συνέβη μέχρι και με την τελευταία ψήφο στην πολιτεία του Ουισκόνσιν στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

«ΕΣΤΙΑ»

Αν ήταν του Τραμπ ή του Μπάιντεν. Είναι έτοιμοι να σου αναλύσουν ανά πάσα στιγμή τα αίτια των διακυμάνσεων του Dow Jones με ακρίβεια σεντ. Φωνάζουν -και ορθώς- «είμαστε όλοι Γάλλοι» με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συγκινούνται -και ορθώς- όταν ένας εμβληματικός ναός, όπως η Παναγία των Παρισίων, παραδίδεται στην πυρά. Χαιρετίζουν τη φωταγώγηση της Βουλής στα χρώματα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητος (2019). Καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια όταν οι κίονες του περιστυλίου της Βουλής ντύνονται (2016) στα κόκκινα για τις ανάγκες εκδήλωσης της Αριστεράς για το Σύνταγμα. Οταν όμως έρχεται η άγια ώρα να τιμήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτοί που δηλώνουν «όλοι Γάλλοι», «όλοι Σύροι», «όλοι Βενεζουελάνοι», «όλοι Αργεντινοί», «όλοι διεθνιστές», «όλοι πολίτες του κόσμου» αδυνατούν να δηλώσουν το αυτονόητο: «Είμαστε όλοι Ελληνες», «Είμαστε όλοι πατριώτες», «Εκτός από όλα τα έθνη του κόσμου, αγαπάμε και το δικό μας έθνος».

Όταν υψώνεται η γαλανόλευκη με βίντεο στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου, στο σημείο όπου οι Ελληνες κραδαίνοντας σημαίες απαίτησαν κάποτε Σύνταγμα από τον Οθωνα, τους είναι αδύνατον να συγκινηθούν – το θεωρούν «κιτς». Οταν παίζει για τέσσερα μετρημένα δευτερόλεπτα στο Κοινοβούλιο η εικόνα της δικής μας Παναγίας, ως Υπερμάχου Στρατηγού, όχι των Παρισίων, ξινίζει το ροδαλό, βουτυράτο κόκκινο πρόσωπό τους. Διαμαρτύρονται «για τη μείξη πολιτικής, Ιστορίας και θρησκείας». Και, όταν πρόκειται να πουν «ευχαριστώ» στις Ενοπλες Δυνάμεις που φυλάσσουν Θερμοπύλες για να ξιφουλκούν αυτοί ελευθέρως από τους «προμαχώνες» του υπολογιστή τους, αποστρέφουν το πρόσωπό τους και τις ταυτίζουν με τη χούντα. Τα πολιτικά γαϊδούρια!

Αυτά, δυστυχώς, συμβαίνουν από το Σάββατο, αγαπητοί αναγνώστες, ημέρα κατά την οποία Βουλή και ΓΕΕΘΑ, Τασούλας και Φλώρος, αποφάσισαν την προβολή ενός ιστορικού βίντεο στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Δέχονται από τότε επίθεση από ανιστόρητους, οι οποίοι θεωρούν ότι η ζωή του έθνους σε αυτή τη χώρα παίζεται μόνο στα νοσοκομεία. Οχι στα σύνορα και στις μάχες του Ελληνισμού. Οτι νεκροί είναι μόνο οι νεκροί της εποχής και εχθρός μόνο ο κορονοϊός, άλλος δεν υπάρχει.

Καλούνται από τότε οι ταγοί μας σε απολογία για να εξηγήσουν στο «φιλελευθεράτο» της Αριστεράς και του Κέντρου (λίγο πριν εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία μας) το αυτονόητο: Τι δουλειά έχουν η σημαία, η Παναγία και τα άρματα στην πρόσοψη της Βουλής. Προτείνω στον πρόεδρο της Βουλής, ειδικώς για όλους όσοι είναι και μέλη της, να οργανώσει ένα ιστορικό φροντιστήριο. Διότι τα πολιτικά αυτά νήπια είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως.

Δεν τους άρεσε ούτε το σποτ της Γιάννας για το 2021 – κιτς το αποκάλεσαν και αυτό (επειδή ακούγεται ο στίχος του Νιόνιου ότι «πότε με τις αρχαιότητες, πότε με Ορθοδοξία, των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία»). Του προτείνω του κυρίου Τασούλα να διδάσκονται σε αυτό το φροντιστήριο μεταξύ άλλων οι θεματικές «Στρατός και Δημοκρατία», «Εκκλησία και Ελληνική Πολιτεία», «Θρησκεία και ελληνική Ιστορία».

Για να μάθουν οι ανιστόρητοι ότι στη νεότερη Ιστορία μας (με εξαίρεση τη μαύρη σελίδα της δικτατορίας) οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξαν καταλύτες για την εμπέδωση της δημοκρατίας: Με το κίνημα του 1909 του Συνδέσμου «Νικόλαος Ζορμπάς» κατέλαβαν μεταβατικώς την εξουσία για να την παραδώσουν στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Για να πληροφορηθούν ότι από τις τάξεις τους ξεπήδησαν δύο δημοκρατικοί πρωθυπουργοί – ο Παπάγος και ο Πλαστήρας. Και ένας ο οποίος είπε το «Όχι» στους κατακτητές, ο Μεταξάς.

Ξεπήδησαν ανώτεροι αξιωματικοί, όπως ο συνταγματάρχης Δαβάκης και ο Παύλος Μελάς, που έγραψαν ιστορία στη Βόρεια Ηπειρο και τη Μακεδονία. Νεότεροι αξιωματικοί, όπως οι Βλαχάκος, Καραθανάσης και Γιαλοψός, οι οποίοι προτίμησαν να πέσουν στη θάλασσα των Ιμίων και να χαθούν από το να προσνηωθούν (και να εξευτελιστούν) πάνω σε τουρκική φρεγάτα. Για να καταλάβουν ότι δεν εορτάζουμε μουντά χακί χρώματα στις 21 Νοεμβρίου, αλλά πρόσωπα. Για να μάθουν ότι η Ελλάς δεν είναι κοσμικό κράτος (όπως το εννοούν αυτοί) από ιδρύσεώς της και ότι η Ιστορία μας είναι ταυτισμένη με τη θρησκεία και την Εκκλησία μας, που τόσο μισούν.

Για να διαβάσουν τα πρακτικά της πρώτης Βουλής της περιόδου 1827-1829, ώστε να διαπιστώσουν πόσες δεκάδες ιερείς ήταν μέλη των Εθνοσυνελεύσεων, σε ποιον Θεό, σε ποιο λάβαρο και σε ποίου Χριστού την πίστη την αγία ορκίστηκαν κυβερνήτες, αντικυβερνητικές επιτροπές, βουλευτές, κατά την ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους.

Για να πληροφορηθούν σε ποιους ιερείς και σε ποιες εικόνες της Παναγίας όρκιζε ο Παύλος Μελάς τούς άνδρες του για να απελευθερώσουν τη Μακεδονία. Και για να ανακαλύψουν οι άθλιοι πως η Εκκλησία μας έβγαλε δύο φορές, το 1822 και το 1940, στο σφυρί τα ασημικά της μέχρι και το τελευταίο μανουάλι, για να μετατραπούν σε νόμισμα που να αγοράζει όπλα και τροφή για το εξαθλιωμένο έθνος. Θερμή παράκληση προς όλους όσοι εξεγέρθηκαν για το περιεχόμενο του βίντεο του ΓΕΕΘΑ: Μάθετε σε ποια χώρα ζείτε. Μπείτε βαθιά στην ψυχή της. Κατανοήστε το DNA του λαού της. Εκτός από το σώμα σας, ας βρίσκεται και το μυαλό σας εδώ. Και, επ’ αυτών των θεμάτων, έκκλησις: Σιωπήστε για πάντα. Silence, «Αμερικανάκια». Η Ελλάς βρέχεται από το Αιγαίο. Οχι από τον Ατλαντικό. Και τα απώτατα σύνορά της με την Τουρκία καλούνται Εβρος και Καστελόριζο – όχι Χαβάη και Αλάσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ