Μητσοτάκης στον Alpha: Συνέντευξη – Κύκνειο άσμα ενός πρωθυπουργού με ημερομηνία λήξης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα από την σωματική κόπωση και τα κόκκινα μάτια του πρωθυπουργού στη συνέντευξη του στον Alpha, μεταδιδόταν εντονα στον τηλεθεατή ένα αίσθημα βαρεμάρας του στυλ πολύ το κουράσανε, σταμάτα το τρένο να κατέβω.

Η συνέντευξη ταίριαζε περισσότερο σε ένα πρωθυπουργό που αποχωρεί και όχι σε ένα που συνεχίζει. Σαν να πέταξε λευκή πετσέτα πριν καν τις επόμενες εκλογές ενώ όσα είπε ήταν κυρίως επαναλήψεις όσων έχει πει και ξαναπεί καιρό τωρα.

Παρουσίασε τον εαυτό του σαν σωτήρα Μωϋσή, έτοιμο να οδηγήσει τον λαό του στη σωτηρία από τον Κορωνοϊο μέσω του εμβολίου που θα έρθει λες και το έφταιξε ο ίδιος.

Δεν είχε καμία επαφή με την καθημερινότητα των νοικοκυριών που τα τσακίζει από τη μια η θλίψη και ο πόνος για τους ανθρώπους τους που ή είναι άρρωστοι και δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή ή έχουν φυγει από τη ζωή ή δίνουν την δική τους μάχη με την ανέχεια, την φτώχεια, την ανεργία, την αφραγκία, την πείνα και την οικονομική στενότητα, ή και όλα αυτά μαζί.

Ένας πρωθυπουργός απόμακρος και ξένος από τον μέσο έλληνα που ζει τον δικό του γολγοθά καθημερινά, όσο ο πρωθυπουργός κάνει τις ποδηλαταδες του στην Πάρνηθα.

Ο πρωθυπουργός πλέον έχει κουραστεί περισσότερο ακόμη και από τον κόσμο, από τους πολίτες. Έχει τυφλωθεί από την λάμψη του εμβολίου που θα έρθει και πιστεύει ότι αυτό είναι το φως στο τούνελ, ενός τούνελ που μόνος του επέλεξε να μπει με τις λάθος αποφάσεις του και τωρα δεν ξέρει πως να ξεφύγει.

Υ.Γ. Μόλις τελειώσει το lockdown στην Ευρώπη και οι ευρωπαίοι ξεχυθούν για τις χειμερινές τους διακοπές είναι μια καλή στιγμή για ηρωική έξοδο μέσω εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ