Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Δύο μέτρα και σταθμά κυβέρνησης (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογραμμίζει για ακόμη μία φορά την τεράστια οικονομική ζημία της πανδημίας, που πιθανόν, σύμφωνα με τις έρευνες και του Ε.Ε.Α., να καταλήξει σε λουκέτα για τουλάχιστον το 25% των μικρών επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της αγοράς επισημαίνει ότι το click away δεν μπορεί να λειτουργήσει και άρα να ωφελήσει τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς δεν διαθέτουν την απαραίτητη οργάνωση αλλά και το αναγκαίο eshop, και προκρίνει το click in shop με το οποίο και οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν και να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι ο περσινός τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων ήταν 5,2 δισ., ενώ φέτος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 δισ. ευρώ.

Τονίζοντας ότι προέχει φυσικά η προστασία της δημόσιας υγείας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι προκειμένου να αντέξει η οικονομία χρειάζονται είτε επιπλέον μέτρα στήριξης είτε να βοηθηθεί η αγορά να λειτουργήσει.

Κρίνει θετικά το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,επισημαίνοντας ωστόσο ότι στον 5ο κύκλο μπήκαν αρκετοί «κόφτες» με αποτέλεσμα το 80% των επιχειρήσεων να λάβει έως 1.000 ευρώ αλλά και πάρα πολλές επιχειρήσεις να μείνουν εκτός.

Αναμένονται ακόμη, όπως εξήγησε, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, καθώς και ένα νέο Πρόγραμμα παροχής δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου κατά 90%, όπως και ειδικό πρόγραμμα για την εστίαση με παροχή κεφαλαίων κίνησης αλλά και στήριξη των θέσεων απασχόλησης μέσω τη κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ