Προειδοποίηση της πρεσβείας των ΗΠΑ σε προσωπικό και Αμερικανούς πολίτες να προσέχουν στους Ελληνικούς δρόμους λόγω του κινδύνου ταραχών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που συμβαινει κάτι τέτοιο. Με προειδοποιητική ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, προειδοποιεί τόσο το προσωπικό της όσο και τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και συγκεκριμένα να αποφεύγουν πλήθος περιοχών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος: Οι διαδηλώσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και η ανικανότητα των αρχών να διασφαλίσουν την ηρεμία της πόλης καθώς καθημερινα η κατάσταση οξύνεται όλο και περισσότερο αντί να ηρεμεί.

Η ανακοίνωση σε μετάφραση:

Ειδοποίηση Για Συγκεντρώσεις – Διπλωματική Αποστολή ΗΠΑ Ελλάδας (3 Μαρτίου 2021)

Τοποθεσία: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα

Διαδήλωση: Ομάδες ακτιβιστών αύξησαν τη συχνότητα διαμαρτυριών προς
υποστήριξη του καταδικασμένου δολοφόνου και τρομοκράτη της Τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτές οι διαμαρτυρίες έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες πράξεις βίας κατά της Αστυνομίας και Κυβερνητικών εγκαταστάσεων και είναι πιθανό να συνεχιστούν. Στο παρελθόν, μερικές διαδηλώσεις έγιναν βίαιες και οδήγησαν στην καταστροφή ιδιοκτησίας. Υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών με χρήση δακρυγόνων και εμπλοκή ΜΑΤ.

Το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ και οι πολίτες των ΗΠΑ συμβουλεύονται να αποφύγουν περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες και όπου βίαια γεγονοτα συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα, όπως περιγράφονται ακολούθως:

ΑΘΗΝΑ: Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές της Αθήνας,
συμπεριλαμβανομένων των Ομόνοια, Εξάρχεια, Πλατεία Μοναστηρακίου, Πλατεία Συντάγματος και Προπύλαια. Να είστε προσεκτικοί και γύρω από Αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια και πανεπιστήμια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές της
Θεσσαλονίκη, όπως το άγαλμα του Βενιζέλου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ο
Λευκός Πύργος. Να είστε προσεκτικοί επίσης γύρω από την «Ροτόντα», το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, και την Πλατεία Αριστοτέλους.

Προτεινόμενες ενέργειες:

Αποφύγετε τις περιοχές των διαδηλώσεων.
Να είστε προσεκτικοί εάν βρεθείτε απροσδόκητα πλησίον μεγάλων συγκεντρώσεων
ή διαμαρτυριών.
Να γνωρίζετε το περιβάλλον που κινείστε.
Διατηρήστε χαμηλό προφίλ.
Παρακολουθήστε τοπικά μέσα για ενημερώσεις.
Αναθεωρήσετε τα σχέδιά σας για τυχόν ταξίδια και μετακινήσεις.
Διατηρήστε τους βασικούς αριθμούς τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης εύχρηστους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ