Γιατί τέτοια ομοβροντία για το εμβόλιο της AstraZeneca; Μήπως λόγω τιμής;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομοβροντία πλέον από χώρες της ΕΕ δέχεται το εμβόλιο της AstraZeneca. Το οποίο συμπτωματικά στοιχίζει μόλις 1.78 ευρώ. Δηλαδή είναι μακράν το φθηνότερο όλων, ειδικά αυτόν που έχουν εγκριθεί για χρήση από χώρες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο της Johnson & Johnson στοιχίζει 6.95 ευρώ, της Sanofi-GSK 7.56 ευρώ, της Curevac 10 ευρώ, της BionTech/Pfizer 12 ευρώ και της Moderna 14.70.

Αν ευσταθεί μάλιστα η (ανεπιβεβαίωτη) πληροφορία που δημοσιεύει η εφημερίδα General-Anzeiger της Βόννης το Ισραήλ πλήρωσε στην Pfizer 50 δολάρια για κάθε εμβόλιο!

Μιλάμε λοιπόν για χαοτικές διαφορές στην τιμή ανάμεσα στα εμβόλια. Πάμε λίγο να δούμε και τι συμβαίνει σε δύο χώρες ενδεικτικά με τα κρούσματα. Στην μεγάλη Βρετανία που προτιμά το εμβόλιο της AstraZeneca και στο Ισραήλ, που προτιμά το εμβόλιο της Pfizer.

D3D0C263 DF66 4E7D 8256 4979134B0284 78A4AA47 8D4E 464B BE9B 70F4B3457B7D

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η μεγάλη Βρετανία έχει λιγότερα από τα διπλάσια κρούσματα σε σύγκριση με το Ισραήλ, παρότι διαθέτει οκταπλάσιο πληθυσμό. Την στιγμή μάλιστα που στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού σχεδόν με την πρώτη δόση και ένα μεγάλο μέρος με την δεύτερη. Ενώ στην μεγάλη Βρετανία έχουν εμβολιαστεί 4 στους 10 πολίτες τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Εάν λοιπόν θεωρήσουμε ότι η μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται και στις δύο χώρες είναι απόρροια του εμβολιασμού, τότε το βρετανικό εμβόλιο της AstraZeneca αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικό από το εμβόλιο της Pfizer. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εξήγηση είμαστε ανοιχτοί να την ακούσουμε.

Η δαιμονοποίηση πάντως του Βρετανικού εμβολίου με τέτοια ένταση, την στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι μακράν το φθηνότερο, γεννά ερωτηματικά…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ