Η απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης στην πρόεδρο του ΚΙΕΦ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εσείς μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες»

Προσβλητική χαρακτηρίζει τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου για τη μειονότητα της Θράκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης.

Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ μιλώντας στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαρτίου επιχείρησε να ομογενοποιήσει –κατά τη γραμμή του Προξενείου- τη μουσουλμανική μειονότητα «εξαφανίζοντας» τους Πομάκους και κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης διευκρινίζει χαρακτηριστικά:

«Ακούσαμε για άλλη μια φορά την κυρία Ασάφογλου να θέλει να ‘’βαφτίσει’’ την μειονότητα ως τουρκική. Αυτή η δήλωση της είναι τουλάχιστον προσβλητική τόσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως και η μερίδα των Πομάκων που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος μας που είναι και νιώθουν Έλληνες Πομάκοι.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί, να αλλάξει ή να βαφτιστεί όπως την θέλει κάποιος άλλος! Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρεις συνιστώσες, τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς. Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες».

fonirodopis.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ