16/06/2021

“Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων CISCO Κεραμέως – Θα αναζητηθούν και ποινικές εκτός από πολιτικές ευθύνες” (Βίντεο)

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο Kontra News 10 είπε: “Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων CISCO Κεραμέως – Θα αναζητηθούν και ποινικές εκτός από πολιτικές ευθύνες” (Βίντεο)

Η Νίκη Κεραμέως σύμφωνα με τη σύμβαση με την Cisco που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, έδωσε στην εταιρεία την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί όπως θέλει, τα μεταδεδομένα των περίπου 1,5 εκατομμύριο χρηστών της πλατφόρμας.
Πρώτη φορά κυβέρνηση γίνεται dealer των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Μετά την εμπλοκή της Palantir και της Cisco είναι δεδομένο πως στην καλύτερη περίπτωση η κυβέρνηση “πουλάει” τα μεταδεδομένα, δηλαδή την συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο, σε μεγάλες εταιρείες για να τα εκμεταλλευτούν με εμπορικό σκοπό.
Στην χειρότερη περίπτωση όμως, εγείρονται τεράστια ερωτήματα για τις μελλοντικές εκλογές και την διαφημιστική στόχευση των ψηφοφόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κυβερνούν τόσους μήνες σαν μόνιμοι ηγεμόνες της χώρας, αδιαφορώντας για κάθε κραυγή διαμαρτυρίας. Με τέτοιου είδους συμβάσεις, πουλώντας τα στοιχεία των υπηκόων τους σε πολυεθνικούς κολοσσούς, μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία, με κάθε επισημότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ