«Όχι» στην παροχή ασύλου στον Ασλάμ από το Νότη Μηταράκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφεση άσκησε ο Νότης Μηταράκης κατά της απόφασης με την οποία δόθηκε άσυλο στον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς  η Αρχή Προσφυγών, πριν λίγο καιρό, προέβη στην αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα», κάνοντας δεκτό το αίτημά του σε δεύτερο βαθμό για διεθνή προστασία.

Να θυμίσουμε πως το αιτήμα παροχής ασύλου που είχε καταθέσει ο Ασλάμ είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό και είχε οδηγήσει σε κινητοποίηση κομμάτων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων, που ισχυρίζονταν ότι ο Πακιστανός είχε πέσει θύμα δίωξης από το Πακιστάν λόγω της αντιδικίας με τον εδώ πρέσβη.

Στον αντίποδα όμως την παροχή ασύλου σε δεύτερο βαθμό είχε προκαλέσει επίσης μεγάλες αντιδράσεις, καθώς ο Ασλάμ είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο για το οποίο υπήρχε ακόμα και διεθνές ένταλμα σύλληψης στο παρελθόν.

Ο υπουργός Νότης Μηταράκης λοιπόν, προβαίνει σε αυτή την ενέργεια λόγω ακριβώς αυτών των σφοδρών αντιδράσεων και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Δεν ήταν άλλωστε λίγοι αυτοί που είχαν χαρακτηρίσει την παροχή ασύλου στον Ασλάμ ως «κακόγουστο ανέκδοτο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ