24/06/2021

Εθνικό Σκάνδαλο: Πίσω από την κωμωδία με τον Καλογρίτσα, ανακοινώνουν μόνιμες δομές μεταναστών στα νησιά!

Αυτή ήταν η αποσυμφόρηση των νησιών που είχε υποσχεθει η κυβέρνηση Μητσοτακη;
Πριν λίγο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι βάζει μπροστά με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων για τους παράνομους μετανάστες στα νησιά!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε παράνομους μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα, με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των νησιών και την εξάλειψη των δομών που ο ίδιος προεκλογικά καταδίκαζε και τωρα ανακοινώνει την μονιμοποίηση των δομών αντί για την εξάλειψη τους. Ένας εθνικός κίνδυνος δηλαδή, στα νησιά που η Τουρκία επισήμως επιβουλεύεται.

Και όλα αυτά, συμπτωματικά (;) ακριβώς την ώρα που στην Βουλή εξελίσσεται η φαρσοκωμωδία Καλογρίτσα, μιλάμε δηλαδή για σκευωρία κατά του Ελληνικού λαού.

Ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιτρόπου της ΕΕ, κυρίας Γιόχανσον είναι χαρακτηριστικός:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εμάς είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ουσιαστικά έναν χρόνο μετά το συμβάν στη Λέσβο, τη φωτιά στη Μόρια, και μετά από αυτή τη μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας που ήταν έκδηλη σε όλα τα νησιά, ότι πλέον έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όρους αποσυμφόρησης των νησιών. Προχωράμε μπροστά με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων στα νησιά, κάτι που αποτελεί καθοριστική αλλαγή, σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη συνολική στήριξη που παρέχει στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου προβλήματος.

Επίτροπος Johansson: Γνωρίζετε ότι έχουμε μια ομάδα δράσης, με την Beate (Gminder). Πολλούς ανθρώπους εδώ. Ανακοίνωσα χθες ότι υπογράψαμε για τη διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ