Τα παλικάρια της άμεσης δράσης απέτρεψαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Καλλιθέα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε γεροδεμένοι Ρομά είχαν στήσει καρτέρι σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έξω από την πολυκατοικία που διέμενε επί της οδού Δημοσθένους στην Καλλιθέα και με προσχημα ότι εργάζεται για την ΕΥΔΑΠ λέγοντας της ότι υπάρχει διαρροή ύδατος την οποία πρέπει να ελέγξει και της ζήτησε να εισέλθει στην πολυκατοικία.

Η 86χρονη αρνήθηκε, όμως ο δράστης μπήκε στην πολυκατοικία και την ακολούθησε μέχρι το διαμέρισμα της στον 3ο όροφο χωρίς η ηλικιωμένη γυναίκα να τον αντιληφθεί.

Εισέβαλλε στο διαμέρισμα και την οδήγησε μαζί με τον ηλικιωμένο σύζυγο της ο οποίος υποφέρει από κινητικά προβλήματα, στην κουζίνα ενώ είχε αφήσει ανοιχτή την θύρα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα τέσσερις ακόμα συνεργοί του να τον ακολουθήσουν και αυτοί στο διαμέρισμα.

Ευτυχώς όμως η δραστηριότητα στην είσοδο της πολυκατοικίας με τον έναν εκ των δραστών να επιχειρεί να μπει στην πολυκατοικία και την 86χρονη να αρνείται, κίνησε τις υποψίες μιας κυρίας από απέναντι πολυκατοικία η οποία τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα να σπεύδει στο σημείο περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή με μπουνιές και κλωτσιές πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν ο οποίος μέχρι να δεσμευθεί με χειροπέδες προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Η αστυνομική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Ασφαλείας σε λίγη ώρα αποκάλυψαν ότι οι τέσσερις της συμμορίας διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχαν ενοικιάσει από γνωστή εταιρία μισθώσεων αυτοκινήτων.

Από τις μέχρι τώρα ενέργειες της Ασφάλειας Καλλιθέας έχει ταυτοποιηθεί η δράση της συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών σε δύο ακόμα περιπτώσεις στην περιοχή της Καλλιθέας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έδρασαν και πριν από 2 ημέρες.

Με πληροφορίες από το policereport.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ