Από το 2013 “αγαπούσε” τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης 5 Νοε. 2013 

Να συμπεριληφθούν στις 4.000 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2013 και όσοι αποχωρήσουν από τις αμυντικές βιομηχανίες θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

μητσοτακης ΕΑΣ1

Screenshot 2021 04 03 Άριστα τρόικας σε Μητσοτάκη Fortunegreece com

«Θα είμαστε κάθετοι και θα επιμείνουμε οι όποιες απολύσεις γίνουν από την αμυντική βιομηχανία να προσμετρήσουν προφανώς στον συνολικό αριθμό των απολύσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.

Το ΥΠΕΘΑ, με Αβραμόπουλο και Φώφη Γεννηματά, έσωσε τα ΕΑΣ, 18 Δεκ. 2013

«Πράγματι (πήραμε όσα θέλαμε). Το σχέδιό μας έχει εγκριθεί στο σύνολό του και η εταιρεία θα κριθεί στο τέλος του 2014» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Γεννηματά, για τη συμφωνία με την τρόικα σχετικά με τα αμυντικά συστήματα.

«Η εταιρεία θα έχει τρία εργοστάσια, με τα οποία θα μπορεί να παράγει όπλα και πυρομαχικά και δεν θα περιοριστεί στο ελάχιστο η ανάγκη του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και θα διατηρήσει 500 εργαζομένους. Θα συνεχίσει να έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και όσοι αποχωρήσουν, θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» πρόσθεσε. Για τους όρους της εθελουσίας, η κ. Γεννηματά διευκρίνισε πως «θα είναι μία μικρή βοήθεια για ανθρώπους κοντά στη σύνταξη».  Σε ό,τι αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε: «Δεν ήταν κάτι που το είπα μόνη μου, γιατί αυτό το σχέδιο είχε πολύ συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία. Και βοήθησε πάρα πολύ η διοίκηση της εταιρείας, διότι σε αυτό το χρονικό διάστημα καταφέραμε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας και να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παίρνουν έναντι γι’ αυτά που τους οφείλουμε. Καταφέραμε να κλείσουμε και τρεις πολύ σημαντικές εξαγωγικές συμφωνίες με σημαντικές εταιρείες. Η μία είναι μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία και νομίζω ότι αυτό δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες των ΕΑΣ. Δεν σε κάνει εύκολα συμπαραγωγό μία τεράστια εταιρεία του χώρου, αν δεν έχεις αξία και προοπτικές».

Υ.Γ

Ένα χρόνο πριν τον Απρ. του 2020, τα ΕΑΣ με τη νέα διοίκηση διορισμένη από την κυβέρνηση…ανέβασαν την Διακήρυξη αρ. 08/ΚΔ/2020 για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σχεδιασμού και υποστήριξης της υλοποίησης της πενταετούς αναπτυξιακής στρατηγικής της Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε.»

Χωρίς τίτλο

Το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών ήταν 1.116.000 ευρώ..!!! …Τελικά ακυρώθηκε η διακήρυξη, αφού τους πήραν χαμπάρι, και το έργο θα εκτελεστεί από προσωπικό των ΕΑΣ.

Αντικείμενο της σύμβασης ήταν
i) η εκπόνηση ενός 5ετούς Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου και Σχεδίου Δράσης για την Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε το οποίο θα αποτελέσει τη βάση αναφοράς ώστε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να διαμορφωθούν και να μπουν σε εφαρμογή οι στρατηγικοί, επιχειρησιακοί και οικονομικοί στόχοι που θα οδηγήσουν την Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. σε ένα μέλλον αντάξιο των δυνατοτήτων της,
ii) η εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης του βιομηχανικού ακίνητου του «Καλυκοποιείου» ιδιοκτησίας της Εταιρείας με σκοπό τον προσδιορισμό και την επιλογή του (ων) Σεναρίου (ων) που μεγιστοποιεί (ούν) τα οφέλη της εταιρείας και, παράλληλα, διασφαλίζει (ουν) τη βιωσιμότητας της επένδυσης

Διαβάζοντας τους σκοπούς της μελέτης και ιδιαίτερα τον 2ο (μελέτη αξιοποίησης του βιομηχανικού ακίνητου του «Καλυκοποιείου» ιδιοκτησίας της Εταιρείας)…αντιλαμβάνεστε πως μόνο τυχαίες δεν ήταν οι χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΕΑΣ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ