Χαστούκι από το Sputnik V σε Μητσοτακη – Διασυρμός χωρίς έλεος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή  απάντηση από το Sputnik V στον Κυριακο Μητσοτακη μέσω διαδικτυακής ανάρτησης του. Συγκεκριμένα απαντάει στις αμφιβολίες που εξέφρασε ο Ελλην πρωθυπουργός  στη Βουλή, αρνούμενος την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου επειδή αμφιβάλλει για την παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία.

Μαλιστα του απάντησε αναρτώντας ένα άρθρο του euractiv.com, στο οποιο υπήρχε και μια τεράστια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην κόντρα του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, οι υπεύθυνοι της διαχείρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ρωσικού εμβολίου σχολιάζουν ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την διάθεση του εμβολίου στην Ελλάδα και ότι μπορεί να καλύψει σε ένα μήνα των εμβολιασμό 500.000 πολιτών: «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!» αναφέρει.

«Θα πέσει η… κυβέρνηση»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή ότι εάν προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού εμβολίου, είναι πιθανό να πέσει η κυβέρνηση: «Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας υπάρχει μια σατανική σκέψη ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα, αυτό που έγινε στη Σλοβακία, όπου ο τέως συνάδελφός μου, επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik, έγινε φοβερή πολιτική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας, φοβάμαι δεν θα σας κάνω το χατίρι» σχολίασε στη Βουλή.

Να σημειώσουμε ότι αναμένεται η έγκριση του Sputnik V από τον EMA, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για άδεια κυκλοφορίας. Για να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύσεις για την παραγγελία εμβολίου, χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα κράτη μέλη για να υποβάλουν αίτηση. Κανένα κράτος μέλος δεν έχει υποβάλει μέχρι τώρα τέτοιο αίτημα, αλλά αντ ‘αυτού, ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ όπως η Άγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν προτίμησαν να διαπραγματευτούν απευθείας με τη Μόσχα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αγορά του εμβολίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ